Petrova veda etti!
Spor Haberleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Petrova veda etti!
-
06-10-2019, 21:44:18Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası, İstanbul'da devam ederken, turnuvanın 3 numaralı seri başı Rus Nadia Petrova, ceyrek finalde 6 numaralı seri başı Ozbek Akgul Amanmuradova'ya 2-1 yenilerek, elendi ve yarı finali goremedi! Tekstilkent Tenis Arena'daki merkez kortta yapılan ceyrek final macında, WTA sıralamasında 58. sırada bulunan 1.90 metre boyunda ve 24 yaşındaki Amanmuradova, WTA sıralamasında 28. sırada yer alan 26 yaşında ve 1.78 metre boyundaki Petrova'yı 7-6, 1-6 ve 6-4'luk setlerle 2-1 yenerek, yarı finale yukseldi. İki saat 20 dakika suren maca iyi başlayan Petrova, ilk sette 6. oyun sonunda 5-1 one gecti. Ancak daha sonra Rus raket, arka arkaya 4 oyun kaybedince Amanmuradova, 5-5 beraberliği sağladı. 12. oyunda 6-6 olan macta Amanmuradova, tie break bolumunde Petrova'ya 7-0 ustunluk kurdu ve seti 7-6 kazanarak, 1-0 one gecti. İkinci seti 6-1 alan Petrova, 1-1 beraberliği sağladı. Ucuncu sette cekişme yaşanırken, 6. oyun sonunda 3-3 berabere gecildi. Yedinci oyunda rakibinin servisini kırarak 4-3 one gecen Ozbek tenisci, seti 6-4, macı da 2-1 kazanarak, yarı finale yukseldi. Amanmuradova, mac sonunda buyuk sevinc yaşarken, seyircilerden de alkış aldı. Minik teniscilere imza dağıtan Ozbek tenisci, kortta yaptığı acıklamada, ilk kez Petrova ile karşılaştığını belirterek, ''Petrova cok buyuk bir oyuncu. İlk kez ona karşı oynadım ve macı kazandım. Benim icin buyuk bir sonuc. Cok mutluyum'' dedi. Bu arada, turnuvaya ceyrek finalde veda eden Petrova da seyircilere el sallayarak, alkışlarla kortu terk etti. __________________