Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda, ciftlerde partneri Mervana Jugic Salkic (Bosna-Hersek) ile birlikte mucadele eden İpek Şenoğlu, ceyrek finalde Marina Erakovic (Yeni Zelanda)-Polona Hercog (Slovenya) ciftine 2-1 yenilerek, turnuvaya veda etti. Tekstilkent Tenis Arena'da merkez kortta yapılan ceyrek final macında, Şenoğlu-Jugic Salkic cifti, rakiplerine 6-4, 6-7 ve 13-11'lik setlerle 2-1 yenilerek, elendi. Rakipleri karşısında ilk seti 6-4 kazanan Şenoğlu-Jugic Salkic, cekişmeli gecen ikinci sette tie break bolumunde 7-2 ve seti de 7-6 kaybedince, mac super Tie break'e gitti. Super Tie Break bolumunde 9-8 one gecen ve mac puanı oynayan Şenoğlu-Jugic Salkic cifti başarılı olamayınca, Erakovic-Hercog ikilisi bu bolumu 13-11, macı da 2-1 kazanarak, yarı finale yukseldi. ŞENOĞLU'NUN ACIKLAMALARI Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda, ciftlerde partneri Mervana Jugic Salkic (Bosna-Hersek) ile ceyrek finalde elenen İpek Şenoğlu, kazanabilecekleri macı kaybettiklerini soyledi. İpek, Tekstilkent Tenis Arena'da mactan sonra yaptığı basın toplantısında, ceyrek final macını kaybettikleri icin cok uzulduğunu belirterek, ''Macı kazanmak icin elimizden geleni yaptık, ama olmadı. Bu macı kazansaydım, Wimbledon'da ana tablo oynamam daha kolaylaşacaktı'' dedi. İpek, bir soru uzerine, Turkiye'de bir tane İpek olduğunu kaydederek, şunları soyledi: ''İpek'in gideceği yol diğer teniscilere ornek olacak. Turkiye İpek'i kaybederse utancını kendileri duşunmeli. Ben her turnuvada sonraki turnuvaya nasıl gideceğimi duşunuyorum. Boyle spor yapılmaz. Ya bu işi adam gibi yapalım ya da yapmayalım. Ben boyle konuşunca ağlıyormuş gibi oluyor. Genclik ve Spor Genel Mudurluğunun benim olimpiyatlara hazırlanmam icin Tenis Federasyonu'na yatırdığı paradan hala haberim yok. Gecen yaptığım basın toplantısından sonra federasyonun genel sekreteri 'Haklısın, daha iyisini yapmamız lazım' dedi, ama şu ana kadar bu konuda bir gelişme yok.'' __________________