Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyonluğa ulaşan Polonyalı sporcu Agnieszka Radwanska, final macına hazırlanırken biraz gergin olduğunu, ancak daha sonra iyi oynadığını soyledi. Agnieszka Radwanska, mac sonrasında duzenlediği basın toplantısında, Rus rakibi Elena Dementieva ile yaptığı final macının hemen oncesindeki hazırlığında biraz gergin olduğunu belirterek, ''Topu sahanın icinde tutmakta bile zorlanıyordum. Daha sonra iyi oynamaya ve agresif vuruşlar yapmaya başladım'' dedi. Gerginliğinin ilk birkac oyuna yansıdığını vurgulayan Polonyalı raket, ''2. sete iyi başladım. Daha sonra rahatladım'' derken, gelecek yılla ilgili soruyu ise, ''WTA takvimi gelecek yıl değişiyor. Turnuvanın takvimi de değişebilir. Turnuvayı ve İstanbul'u seviyorum. Seneye bu puanları korumak icin geleceğim'' diye konuştu. Bu turnuvanın ardından Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak Roland Garros Turnuvası'na katılacağını ve zamanının fazla olmadığını ifade eden Radwanska, ''Roland Garros'da tablonun alt kısım macları pazar ve pazartesi yapılıyor. Ben de pazartesi gunu oynayacağım. Yarın Paris'e gidiyorum. Pazartesi gunu macım var ve yarım gun dinlenmek zorundayım. Umarım buradaki guzel haftayı Fransa'da da yaşarım'' dedi. Turnuva mı, ''Grand Slam'' başarısını mı tercih edeceği yonundeki soruyu yanıtlayan Polonyalı sporcu, ''Turnuvayı tercih ederim. Bu tur organizasyonlarda kupa kazanabiliyorsunuz. 'Grand Slam'de ise ceyrek finale dek en az 2 seri başı raketle karşılaşmak zorundasınız'' diye konuştu. Radwanska, 2 yıl onceki turnuva elemelerinden gecememesinin hatırlatılması uzerine, ''2 yıl once burada turnuvayı kazanacağımı soyleselerdi 'hayal' derdim. Ama gecen yıl cok ilerleme sağladım. Cok calıştım. Her turnuvada cok cabaladım. Rakip kim olursa olsun, en alt duzeydeki veya en ust duzeydeki her rakibe karşı iyi oynamaya calıştım. 2 yılda gelişme kaydettim. 3.5 saat tenis antrenmanının ardından 1 saat daha calışıyorum'' dedi. Hedefleri konusundaki soruyu da yanıtlayan şampiyon tenisci, ''1 numara olmayı hedefliyorum. Ama once ilk 10'a girip, daha sonra birinci olmayı amaclıyorum'' diye konuştu. Ajansspor __________________