Cengiz Durmuş: "Sistemimiz Turk tenisini Grand Slam'lere taşıyacak"
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Cengiz Durmuş: "Sistemimiz Turk tenisini Grand Slam'lere taşıyacak"
-
06-10-2019, 21:34:01Turkish Airlines Antalya Open, Damir Dzumhur'un şampiyonluğu ile sona ererken turnuva bir cok onemli avantajı beraberinde sundu. Turkish Airlines Antalya Open, Damir Dzumhur'un şampiyonluğu ile sona ererken turnuva bir cok onemli avantajı beraberinde sundu. Belek Turizim Merkezi'ndeki Kaya Palazzo Resort kortlarında yapılan cim kort mucadelesinde 6 gun suresince tenis severler birbirinden heyecanlı karşılaşmalar izledi. Oyuncular dunyada ilk kez bir otel icerisinde yapılan turnuvanın kendilerine buyuk avantaj sağladığını her fırsatta dile getirdiler. Kortun otel icerisinde olmasının yanı sıra havaalanının sadece 20 dakika mesafede bulunması ve turnuva boyunca Antalya'da olunmasına rağmen cok sıcak olmayan ve akşamları da serin olan bir iklimin yaşanması hem teniscileri hem de tenisseverleri mutlu etti. JET JESTİ Final macını oynayan Fransız sporcu Mannarino ve Bosna Hersekli Dzumhur'un Wimbledon'a yetişmeleri icin ise her iki oyuncuya buyuk jest yapıldı. Macın hemen ardından Dzumhur ve Mannarino, Kaya Holding'e ait jet ile İngiltere'ye uctular ve bugun başlayacak Wimbledon'a yetiştirildiler. BAŞKAN DURMUŞ: "TURNUVA SAYIMIZI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR" Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Antalya Acık Turnuvası'nın ardından Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Turnuvayı bu sene ikinci kez duzenlediklerini ifade eden Cengiz Durmuş, "THY Antalya Open'in onemi Turk tenisinin dunya arenasındaki yerini alabilmesi adına son derece onemli. Onemli teniscilerin gelmesi iyi bir motivasyon oluyor. Bugun burada bu turnuva oynanırken Akdeniz Oyunları'nda cocuklarımız şampiyon olabildiyse bu tur organizasyon ve turnuvaların kazandırdığı puanlar sebebiyle olabiliyor. Tenis algısını tabana yaymak, sporcu sayısını genişletmek, başarılı ve yetenekli sporcuları tarayabilmemiz icin ekranlara boyle dunyanın en iyi sporcularını izlettirebilme şansını edebilmek ulkemiz adına cok buyuk bir şans. Onun icin THY Antalya Open Turk tenisi icin buyuk bir kazanctır. Organizasyonlar yapmamız gerekiyor ki klasmanımız hep artsın. Tenis 1'den başlıyor, sonsuza kadar gidebiliyor. Oyle dediğimiz bir klasman. Onun icin bizim yerimizi almamız lazım" dedi" diye konuştu. Turkiye'deki sporcu ve organizasyon sayılarını artırmaları gerektiğini belirten Durmuş, "İnandığımız bir sistem var. Sistem sporcu yetiştirsin. Bireysel yetenekler olacaktır, olur da ama biz bireysel yeteneğin dışında tum camianın, tum sporcuların sistematik bir şekilde şampiyonluklara, kupalara uzanmasını talep ediyoruz. Sayımızı arttırmamız gerekiyor. Turnuva sayımızı arttırmamız gerekiyor. Organizasyonlar yapmamız gerekiyor ki dunya klasmanında tenis 1'den başlıyor, sonsuza kadar gidebiliyor. Oyle dediğimiz bir klasman. Onun icin bizim yerimizi almamız lazım. Biz elbette işlerimizi yaparız. Cocuklarımız Akdeniz'den iki tane altın, bir tane bronzla donuyorlar. Onların alınlarından opuyorum. Cok buyuk bir gurur kaynağı İspanya'da bayrağımızı gondere cekip, İstiklal Marşı'mızı okutabilmek onlar orada duşunurken bugun ben de heyecanı yaşadım, cok mutlu oldum" ifadelerini kullandı. "GENCLERİMİZE VE YETENEKLERİNE İNANIYORUM" Turk teniscilerinin yuksek seviyelerde yer almaya başladığını vurgulayan Cengiz Durmuş, "Nedir bu yuksek seviye. Olimpiyatlara sporcu gonderdik. Tarihimizde bir ilk. Cağla Buyukakcay sporcumuz olimpiyatlara gitti. Yine bakıldığı zaman İstanbul Acık'ı kazanmış bir sporcumuz. İpek Soyluoğlu ciftlerde, Cağla Buyukakcay teklerde kazandı. Bu bir tarih aslında. Elbette ki Grand Slam anlamında buyuk turnuvaları sporcularımız ne zaman kazanır sorusuna, demin de bahsettiğim gibi sistemimizi doğru kurabilirsek ben genclerimize, yeteneklerine inanıyorum. Butun verileri bir arada tutabilirsek, dengeleri doğru yonetebilirsek biz dunyanın en iyisini cıkartabiliriz. Şoyle de soyleyebilirim, İngiltere'yi duşunun, Wimbledon 1868'li yıllarda yapılmış, 70 yıl şampiyon cıkartamadılar. Onun icin buyuk bir butce, sabır, gecmiş gerekiyor. Biz oralara baktığımızda yaptığımız işler, sporcularımızın bunu yapabileceğin gosterdi. Bugun Akdeniz'de yarın Dunya'da olacak bu cocuklarımız. Ama cok sistemli olmamız lazım. Sistemin bircok sporcuyu barındırması lazım. Onun icin Turkiye'nin tenis ulkesi olması lazım. Hedefimiz de yolumuz da budur" şeklinde konuştu. Gazeteler __________________