Hayatlarının ceşitli donemlerinde meydana gelen sorunlar nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak surduren bazı engellilerin, tenis gibi zor bir sporu yaparak engelleri aşmaya calıştıkları bildirildi. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Milli Takım Antrenoru Soner Arıburnu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, engelli olanların sosyal rehabilitasyonları icin sportif etkinliklerin cok onemli olduğunu soyledi. Sporun engellinin bedensel efor sarf etmesini sağlaması bakımından da onem taşıdığını belirten Arıburnu, şunları kaydetti: ''Balcova Termal Tesisleri Crea Club'ta Tekerlekli Sandalye Federasyon Kupası Turnuvası duzenliyoruz. Turkiye'nin ceşitli illerinden ve bir cok kulup uyesi 30 engelli sporcumuz katılıyor. Daha sonra milli takım kadrosunu belirleyip, ardından 16 Ağustosta Romanya'da duzenlenen Turkiye, Romanya ve Bulgaristan'ın katılacağı uclu turnuvaya gideceğiz. Bu etkinlikler, yarışlar engelli sporcularımızın hayatla bağlarını guclendirmemize yarıyor.'' Ankara Karagucu Takımı ve Tekerlekli Sandalye Milli Takım sporcusu gazi İbrahim Batmaz, Muğla'nın Marmaris ilcesinde 2001 yılında vatani gorevini yaparken, gecirdiği trafik kazası sonrasında felc olduğunu belirtti. Gulhane Askeri Tıp Akademisi Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tekerlekli sandalye basketboluna başladığını, 2003'te de tenise gectiğini ifade eden Batmaz, ''Halen ikisini de oynuyorum. Teniste Ankara Karagucu takımının kaptanıyım. Sporla insan guven duygusunu yeniden kazanıyor. Bir işi başarmanın heyecanı ve mutluluğunu da tadıyoruz'' dedi. -''VURULMADAN ONCE TENİS OYNAMAK İSTİYORDUM''- Ankara Karagucu oyuncusu Engin İskender de Bingol'de catışmada yaralanıp tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldığını, GATA Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde iken tenis antrenorunun kendisine yaptığı teklifle tenise başladığını anlattı. İskender, ''Vurulmadan once tenis oynamayı cok istiyordum, ama yapamıyordum. Boyle olunca başlayabildim ve milli takıma kadar yukseldim. Polonya ve Fransa'ya turnuvalara gittik. Bunların sayesinde hayata olan kuskunluğumuz de kalktı'' dedi. Antrenorluk semineri icin Turkiye'ye gelen Uluslararası Tenis Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenisini Geliştirme Uzmanı İngiliz Mark Bullock, bunun Turkiye'ye yaptığı ucuncu ziyaret olduğunu belirterek, ''Turkiye'yi cok seviyorum. Yaklaşık 700 engelli var ve eğitim desteği vermek, beni heyecanlandırıyor. Bu insanların hayatla yeniden ilişki kurmaları beni cok mutlu ediyor'' dedi. 03.07.2007 Kaynak : AA __________________