Dunya tenisinde 7'den 77'ye herkesin gonlunu kazanmış İsvicreli bayan raket Martina Hingis'den şok karar! Kralice lakaplı başarılı sporcu Wimbledon devam ederken kendisine karşı başlatılan 'kokain' suclamaları karşısında bugun Zurih'te bir basın toplantısı duzenleyerek tenisi bırakma kararı aldığını ve bunu sponsorlarına da ilettiğini soyledi. Hingis'e Wimbledon esnasında kokain gerekcesiyle 3 test uygulanmış ve bu testlerden sac olanında pozitif sonuc alınmıştı. Hingis bugun duzenlediği basın toplantısında oldukca kırgın ve kızgın gozukurken, "Bu doneme kadar sadece tenisim ile anıldım. Size karşı hep durusttum. Yapılan suclamalar insanlık dışı. Kariyerimi ve yaşımı gozden gecirerek bırakma kararı aldım" dedi. 27 yaşındaki kariyeri bir dizi şampiyonluklarla suslu raket kendisini yuzde yuz sucsuz hissettiğini de sozlerine ekledi. Bu karar tenis dunyasına bomba gibi duştu. Martina Hingis 2002 yılında sakatlığı sebebiyle kortlara veda etmiş ve 3 yıllık aranın ardından tenise geri donmuştu. Hingis'in kokain testi sonuclarının WTA'ya bildirilmesinden sonra tecrubeli raketin kortlara vedası resmileşecek. Kariyeri boyunca 5 Grand Slam şampiyonluğu yaşayan ve 209 hafta dunya sıralamasında zirvede yer alan İsvicreli raketi tenisseverler artık bir daha kortta goremeyecek... __________________