Halef selefi yendi
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Halef selefi yendi
-
06-10-2019, 21:31:05Tenis dunyasının son 10 yılına damga vuran iki tenisci Roger Federer ile Pete Sampras Guney Kore'nin başkenti Seul'de bir gosteri macı yaptı. Dunya klasmanının bir numarası Federer, 2003 yılında emekli olan eski bir numara Sampras'ı 2-0 mağlup etti. Tenis dunyasının iki unlu yıldızı Pete Sampras ile Roger Federer, Seul'de 12 bin kişi izlediği gosteri macında karşı karşıya geldi. Ozellikle 90'lı yıllara damga vurduktan sonra 2003 yılında profesyonel tenis kariyerini noktalayan Pete Sampras, kendisinden 10 yaş kucuk halefi Federer ile ikinci kez karşı karşıya geldi. İkilinin 2001 yılında Wimbledon 4. turunda yaptığı mac buyuk cekişmeye sahne olmuş ve donemin genc raketi Federer surpriz yaparak deneyimli rakibini yenmeyi başarmıştı. Bu macta ise surpriz yoktu. Federer ilk mactan 6 yıl sonra bu kez 6-4 ve 6-3'luk iki setle Sampras'ı mağlup etti. 36 yaşındaki Sampras halen 14 şampiyonlukla en cok Grand Slam Turnuvası kazanan tenisci unvanını elinde bulunduruyor. Bugune dek 12 Grand Slam Turnuvası kazanan 26 yaşındaki Federer ise Sampras'ın rekorunu kırmaya aday... Birleşik Amerikalı Sampras, macın ardından, "Bu benim icin bir geri donuş değil. Spor kariyerimde yapabileceğim her şeyi yaptım. Şimdi karımla ve iki cocuğumla evde oturup Roger'nin maclarını seyrekmek bana yetiyor. Geri donmem icin bir neden yok" dedi. Federer ile Sampras biri Kuala Lumpur'da diğeri Macau'da olmak uzere iki gosteri macı daha yapacak __________________