Venus'u Yenen Raket: 'Ben İran Asıllıyım ve Muslumanım'
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Venus'u Yenen Raket: 'Ben İran Asıllıyım ve Muslumanım'
-
06-10-2019, 21:21:02Sony Erıcsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasında, ikinci turda ABD'li unlu tenisci Venus Williams'ı eleyerek onemli bir başarıya imza atan İran asıllı Fransız sporcu Aravane Rezai, sergilediği oyundan cok memnun olduğunu soyledi. Turnuvanın şu ana kadarki en sansasyonel sonucuna imza atan Aravane Rezai, karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ''Bugun kazandığım icin mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum ama benim icin turnuva bitmedi. Yarın da bırakmayı duşunmuyorum. 'Benim icin yeter' diyemem. Bugun ust duzey oyuncularla başa baş oynayıp, onları yenebileceğimi kanıtladım. Ceyrek finalde yarın da iyi bir mac olacak'' diye konuştu. Venus Williams karşısında cok iyi oynadığını kaydeden Rezai, ''O ne duşunuyor bilmiyorum, ama bana gore iyi oynamadı. Uzun boylu olduğu icin saha icinde onu cok hareket ettirmeye calıştım. Taktiğim buydu ve başarılı da oldum'' dedi. -''TURKİYE'Yİ KENDİME YAKIN BULDUM''- Aravane Rezai, Roland Garros oncesi Fransa'nın Strasbourg kentinde de bir turnuva olmasına karşın neden Turkiye'de oynamayı tercih ettiğinin sorulması uzerine, ''Ben İran asıllıyım ve muslumanım. Turkiye, İran'a yakın bir musluman ulke. Bu ulkeye kendimi yakın hissettiğim icin gelip burada oynamayı tercih ettim'' cevabını verdi. Ayrıca, zor donemler gecirerek bugunlere geldiğini dile getiren Rezai, bunun mantalite olarak kendisini iyi hissetmesini sağladığını sozlerine ekledi. __________________