France Football'un duzenlediği Ballon d'Or'da 'Yılın en iyi kadın futbolcusu' secilen Ada Hegerberg'ten twerk yapmasının istenmesine en buyuk tepki İskoc raket Andy Murray'den geldi. Ballon d'Or'da yaşanan twerk skandalına sosyal medyadan cok sayıda tepki geldi. Onlardan biri de İskoc raket Andy Murray'di. Murray, Instagram hesabından tepkisini ortaya koydu. Murray "Kadınlar neden hala bu b..'la uğraşmak zorunda. Mbappe ile Modric'e hangi soruyu sordular, Ada'ya hangi soruyu? Futbolla ilgili bir şeyler olmasını umuyordum" yazdı. Murray, "İnsanların fazla tepki gosterdiğini, bunun bir şaka olduğunu duşunenlere sesleniyorum. Hayır bu bir şaka değildi" diye yazdı. Murray tum spor hayatı boyunca yapılan cinsiyetciliğin seviyesine şahit olduğunu da sozlerine ekledi. Arsenal formasını giyen İrlandalı futbolcu Louise Quinn de "Bu artık değişmek zorunda" dedi. Norvecli futbolcu odulunu aldıktan sonra torenin sunucusu Fransız DJ Martin Solveig'ten gelen taleple neye uğradığını şaşırmıştı. Fransız DJ, Hegerberg'ten kalca dansı olarak da biline twerk yapmasını istemişti. Şoke olan Hegerberg'in bu durumu yuzune yansırken torende soğuk ruzgarlar esmişti. Norvecli kadın futbolcu 'Hayır' yanıtını vermiş ve sahneden ayrılmıştı. Ada, Fransız ekiplerinden Lyon'un gecen sene Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımının bir parcasıydı. DJ Martin Solveig daha sonra ozur dileyerek "Bu kotu bir şakaydı, ozur dilemek istiyorum" dedi. Gazeteler __________________