Tuna'nın gozu Wimbledon'da [Gs Tim]
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Tuna'nın gozu Wimbledon'da [Gs Tim]
-
06-10-2019, 21:11:21una'nın gozu Wimbledon'da Tunus'ta duzenlenen 5.Sfax Turnuvası'nda ciftlerde şampiyonluğa ulaşan Milli tenisci Tuna Altuna ve Hulya Avşar, DHA'ya ozel konuştu. Altuna, Portekizli partneri Martin ile birlikte finalde Avusturyalı ve Cek rakiplerini 7-6, 6-4'luk setlerle yenerek şampiyon olmuştu. Tuna Altuna, Tunus'daki turnuvanın kendisin icin cok iyi gectiğini belirterek,"Teklerde ceyrek final oynadım. Ciftlerde de şampiyon olduk. Tunus'da cok iyi oynadık ve cok iyi mucadele ettik. Bu turnuvada zorlandım. Ama bazı yerlere gelmem icin zorlu yollardan gecmem lazım. Tunus'daki turnuvadan once 214. sıradaydım, şuanda 184. sıradayım. Sıralamada bir hayli ilerledim. Hedefim ilk yuze girip Wimbledon'a katılmak. Kısa zaman sonra Fransa'da bir turnuva var. Oraya katılacağım. Oradaki turnuva benim icin cok onemli" dedi. Hulya Avşar'ın, "Wimbledon'daki teniscilerin senden ne fazlalığı var sorusuna, genc tenisci,"Oradaki tenisciler benden cok cok tecrubeli. Cok sayıda mac yapıyorlar. Daha kabiliyetliler. Antrenman farkı var. Daha cok surekliliği var. Kocları bir nevi dahi." cevabını verdi. Altuna, Wimbledon'a kadar 5 - 6 turnuvaya daha katılacağını ifade ederek, şoyle konuştu:"Katılacağım turnuvalardan 80 puan alırsam Wimbledon'a katılacağım. Bunun icin cok calışıyorum. Wimbledon'da oynamak cok guzel bir duygudur. Bende bu duyguyu yaşamak istiyorum." "SPOR OKULU ACMAYI DUŞUNUYORUM" Hulya Avşar, Tuna'ya cok guvendiğini belirterek,"Tuna'ya inanıyorum. Wimbledon'a katılacaktır. Wimbledon'da onu yalnız bırakmayacağım. Onunla beraber turnuvaya gideceğim. Yalnız ben değil bir cok kişi Tuna'yı yalnız bırakmayacaktır. Ben Tuna'nın manevi destekcisi olarak onunla orada olacağım. Zaten Turkiye'deki sistem biraz değişse cok sporcumuz başarılı olacaktır. Şuan da Tuna'nın bir eksiği yok. Sponsorları var. İstediği turnuvaya gidebiliyor. Bende Tuna'ya manevi destek veriyorum. Cunku cok yetenekli. Boyle yetenekli sporculara her zaman destek vermek gerekir. Avşar, spor okulu acmak istediğini vurgulayarak şoyle konuştu:"Spor okulu acmayı duşunuyorum. Tabi tenis ağırlıklı olacak. Hatta gecenlerde sayın Mehmet Ali Şahin'den yer icin sozde aldım. Ama bakalım zaman neyi gosterecek. Tenis oğretmenliği yapmayı duşunmuyorum. Bunun icin eğitim almak gerekiyor." Tuna Altuna son olarak, Tenise yeni başlayanların tenisi hemen bırakmamalarını ifade ederek,"Tenis zor bir spor. Ama hemen pes etmemek gerekir" dedi. __________________