Futboldan kortlara transfer
Spor Haberleri0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Futboldan kortlara transfer
-
06-10-2019, 21:10:09Futboldan kortlara transfer Futbol oynarken macta sol ayağına aldığı tekme darbesinin ardından, yeşil sahalara veda etmek zorunda kalan sporcu Cengiz Tan, tavsiye uzerine başladığı teniste antrenor oldu ve şimdi milli takıma sporcu yetiştiriyor. Tenis hocası Cengiz Tan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 3. Lig'de mucadele eden Tarsus İdmanyurdu'nda sol kanat oyuncusu olarak gorev aldığı 1996 yılında, mac sırasında sol ayağına gelen tekme darbesi sonucu sakatlandığını soyledi. Tedavi icin bircok operasyon gecirdiğini, ancak yine de yeşil sahalara veda etmek zorunda kaldığını anlatan Tan, ''Yeni yeni başarılar elde etmeye başladığım donemde yaşadığım olay futbol yaşantıma son verdi. Bu sure icinde Mersin Universitesi Beden Eğitimi ve Yuksek Okulu'ndaki hocalarımın tavsiyesiyle tenise başladım ve kısa zamanda kendimi kanıtladım'' dedi. Tenise başlamasının ardından veteran turnuvalarında 18 yaş uzerinde Turkiye şampiyonluğu kazandığını ve cok sayıda Mersin şampiyonluğu elde ettiğini ifade eden Tan, belirli bir yaşa gelmesinden dolayı kendisi icin teniste bazı yolların kapanmış olduğunu, ancak yine de umutsuzluğa duşmeden hayatını bu dalda antrenor olarak devam ettirmeye karar verdiğini kaydetti. -''İYİ BİR OYUNCU OLAMADIM AMA...''- Tan, tenise gonul vermiş gencleri yetiştirme hevesi ve azmiyle dolu olduğunu, bu sayede bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı yakaladığını soyledi. Bu sporcu adaylarından Oğulcan Ozgenc, Barkın Yalcın Kale ve Sıla Arıcı'yı milli takıma kazandırmayı başardığını anlatan Tan, şoyle konuştu: ''Yıldızımın yeni parladığı donemde ayağımdan aldığım darbe, hayatımın akışına yon verdi. O kaza yaşanmasaydı belki de şu an onemli futbolcuların arasında yer edinebilirdim, fakat olmadı. O tekme belki de benim milli sporcular yetiştirmeme sebep oldu. Belirli bir yaşı kacırdıktan sonra başladığım teniste iyi bir oyuncu olamasam da başarılı sporcuları yetiştiriyorum. Benim tek sevinc kaynağım bu.'' Kaynak: AA __________________