Haydi gencler Wimbledon'a![FrmTR FırLama Tim]
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Haydi gencler Wimbledon'a![FrmTR FırLama Tim]
-
06-10-2019, 20:59:32Turkiye'yi dunyada tenisle ilgili sayılı ulkeler arasına sokan İstanbul Cup, Turk Eğitim Vakfı (TEV) ve Turkiye Tenis Federasyonu (TTF) işbirliği ve Genclik ve Spor Mudurluğu’nun onderliğinde Turkiye’de ilk defa Tenis Bursu Fonu oluşturuldu. BUYUK DESTEK Soz konusu Fon Turk teniscisine ve tenis sporunda kariyer yapmak isteyen genclere, dunyadaki profesyonel tenis turnuvalarının ve Wimbledon’ın kapısını acarken bu prestijli platformda ulkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi hedefleniyor. İstanbul Cup, TEV ve TTF arasında 30 Ocak 2007 Salı gunu gercekleşen imza toreni ve basın toplantısına TTF Genel Başkanı Sayın Azmi Kumova, TEV Genel Muduru Sayın Turgut Bozkurt, TEV Genel Mudur Yardımcısı Gulsel Bilal, Garanti Koza - İstanbul Cup Genel Muduru Sayın Coşkun Erginer ve İstanbul Cup Yonetim Kurulu Uyesi ve Medya Direktoru Sayın Cahit Yavuz konuşmacı olarak katıldı. TENİSCİLERİ KOMİSYON SECECEK Basın toplantısında yaptıkları ortaklık ile buyuk bir projeye imza attıklarını ve bunun gururu icerisinde olduklarını belirten TEV Genel Muduru Turgut Bozkurt; "Fonun şu andaki yıllık butcesi 300.000.YTL. olup ileride yapılacak bağışlarla daha da artırılacaktır. Bursiyerlerin secimi Turkiye Tenis Federasyonu ile İstanbul Cup ve Turk Eğitim Vakfı tarafından oluşturulacak juri tarafından yapılacak, yetenekli ve maddi imkanları kısıtlı genclerin tum eğitim giderleri Burs Fonundan karşılanacaktır. Burs verilecek oğrenciler de ileride katılacakları turnuvalardan elde ettikleri gelirin bir kısmını Burs Fonu’na bağışlayarak Fonun surdurulmesine katkı sağlayacaklardır" ifadelerini kullandı. GARANTİ KOZA İLK YILIN FONUNA GARANTOR… Tenis Bursu Fonunun hayata gecmesi amacı ile; İstanbul Cup’ın kurucusu Garanti Koza İnşaat’ın ilk yılda temelini oluşturacak 300 bin YTL’lik fona garantor olduklarını ifade eden Erginer; ozellikle spora ozellikle de tenis sporuna onem veren kurum, şirket ve bireylerin soz konusu fona destek olmaları gerektiğini, cunku bu fon sayesinde yetişecek her bir teniscinin, ulkemizin adının Dunya tenis platformunda duyurulmasına ve bayrağımızın şeref kursusunde dalgalanmasını sağlayacağının altını cizdi. "10 TENİSCİ İLE BAŞLIYORUZ" İstanbul Cup Yonetim Kurulu Uyesi ve Medya direktoru Cahit Yavuz ise; "Bu proje genclere tenis dunyasının kapısını acarken onları yetiştirecek antrenorlerin de dunya standartlarında eğitim almalarını sağlayacak olanaklar yaratacak. Uluslararası bilgi ve beceriye sahip, dunya tenisini yakından tanıyan eğitmenlerle birlikte calışma olanağını yakalayacak. Turk tenisine cağ atlatacak bu buyuk organizasyon bu yıl 10 genc tenisci ile başlıyor. Wimbledon icin yola cıkacak ilk 10 teniscinin bursu, İstanbul Cup’ın kurucusu Garanti Koza tarafından sağlanıyor." dedi. Konu ile ilgili acıklamalar yapan Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova ise bu zamana kadar bir devlet kuruluşu olarak dimdik ayakta olduklarını ve tenis konusunda bu sene yaptıkları altyapı calışmalarının ardından boyle bir projenin kendilerine cok buyuk destek vereceğini soylerek ilgililere teşekkur etti. BAŞARILI TENİSCİLERDEN GERİ DONUŞUM İSTENİYOR Fondan burs almak isteyenlerin secimi Turkiye Tenis Federasyonu ile İstanbul Cup ve Turk Eğitim Vakfı tarafından oluşturulacak juri tarafından yapılacak, yetenekli ve maddi imkanları kısıtlı genclerin tum eğitim giderleri Burs Fonundan karşılanacak. Burs verilecek oğrenciler de ileride katılacakları turnuvalardan elde ettikleri gelirin bir kısmını Burs Fonu’na bağışlayarak, fonun surdurulmesine katkı sağlayacaklar. Bu kısmın reel olarak %25 olduğu ve başarıya ulaşan teniscinin belli bir noktaya geldikten sonra vakıfa bu geri donuşu yapacağı belirtildi. Son olarak genc teniscilerle birlikte basın mensuplarına poz veren proje yetkilileri tum gencleri spora, tenise davet ederken bu oluşumunun sloganının 'Haydi gencler Wimbledon'a' olduğunu soylediler ve onumuzdeki donemlerde başarılar ile sevinclerinin katlanacağını soylediler. __________________