Teniste devrim Turkiye'de tenis sporunun gelişimi acısından onemli bir adım olan ve sporcuların desteklenmesini amaclayan Tenis Bursu Fonu'nda ilk adım atıldı. Turkiye'de tenisin onunu acacak, sporun gelişmesini, gelecek vaad eden sporcuların desteklenmesini sağlayacak Tenis Bursu Fonu'nda ilk adım atıldı. Oluşturulacak fonda toplanacak bursla sporcuların yetiştirilmesinin amaclandığı calışmada, ilk aşamada 300 bin YTL'lik temeli oluşturacak garantor firma Garanti Koza İnşaat olacak. İstanbul Cup, Turk Eğitim Vakfı (TEV) ve Tenis Federasyonu'nun ortaklığıyla hayata gecirilen calışmada, bu yıl başlangıc icin 10 sporcuya burs sağlanacak. GELİRİN YUZDE 25'İ FONA Oluşturulacak fonla ilgili yapılan acıklamada, teknik calışmaların devam ettiği,burs alacak sporcuların ileri duzeyde turnuvalara katılmaya başlamalarını ardından gelirlerinin yuzde 25'ini yine bu fona aktarmalarının planlandığı vurgulandı. Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova, Turkiye'de tenisin belirli bir seviyeye gelebilmesi, sporcuların dunya klasmanında onemli seviyelere cıkabilmesi icin projenin kendilerine onemli bir guc kattığını kaydetti. TEV Genel Muduru Turgut Bozkurt ise, "Bu, genclerin başarılı olmaları icin her turlu imkanın sağlanacağı ve onların yakından takip edileceği bir programdır" diye konuştu. BAHADIR BEYARSLAN/sabah __________________