Ayşegul Mert’in hedefi genclerde "grand slam" şampiyonluğu
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ayşegul Mert’in hedefi genclerde "grand slam" şampiyonluğu
-
06-10-2019, 20:53:50Pakistan’da duzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Gencler Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyon olan Ayşegul Mert, grand slam gencler turnuvalarına katılmayı ve şampiyonluklar kazanmayı hedeflediğini soyledi. Pakistan’da duzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Gencler Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyon olan Ayşegul Mert, grand slam gencler turnuvalarına katılmayı ve şampiyonluklar kazanmayı hedeflediğini soyledi. Başkent İslamabad’da duzenlenen ITF Gencler Turnuvası’nda şampiyonluğa ulaşan ve kariyerinde bir ilki yaşayan 14 yaşındaki Ayşegul Mert, AA muhabirine yaptığı acıklamada, oynadığı maclarda sadece 1 set kaybettiğini belirtti. Malezya, Hong Kong, Guney Kore ve Rusya’dan gelen teniscileri mağlup ederek şampiyon olan Ayşegul, "Gecen sene de İslamabad’da turnuvaya katılmıştım ve yarı finalde kaybetmiştim. Buraya katılmadan once Antalya ve Şanlıurfa’da turnuvalara katıldım, antrenmanlarımı turnuvalarda yaptım diyebilirim." dedi. Uluslararası turnuvaların daha kapsamlı ve zor olduğunu ifade eden Ayşegul, Antalya ve İstanbul’da duzenlenecek turnuvaların ardından ekim ayında yine İslamabad’daki bir turnuvaya katılacağını belirterek, "Antalya’da ve İstanbul’da, seviyemden yuksek seviyelerde rakiplerle oynayacağım. Amacım daha fazla puan toplayarak ust seviyelere yukselmek." diye konuştu. ITF turnuvalarının ilk seviyesi olan "Grade 5"te yer alan Ayşegul, "Hedefim Wimbledon ve Roland Garros gibi grand slam turnuvaların gencler turnuvalarına katılmak ve şampiyonluklar kazanmak. 2-3 yıl daha ITF gencler turnuvalarında oynayabilirim." ifadelerini kullandı. - Antrenor Yurtalan: "Avantajı, uzun boyu ve solak olması" Ayşegul Mert’in antrenoru Efe Yurtalan, İslamabad’da duzenlenen turnuvaya 3 numaralı seribaşı olarak katıldıklarını aktardı. ITF turnuvalarında aldıkları puanların daha ust turnuvalara cıkmak icin onemli olduğuna değinen Yurtalan, "Daha cok turnuva ritmine girmek ve 2019’u ilk 500’de bitirmek icin calışıyoruz. Daha sonrası icin ise hedefimiz grand slamlara katılacak seviyeye gelmek. Bu seviyeye gelecek potansiyelimiz var." diye konuştu. Ayşegul’un gencler turnuvası yanında profesyonel turnuvalarda da yer alarak profesyonelliğe geciş surecini yumuşatmak istediklerini ifade eden Yurtalan, "Ozellikle kadınlarda genc yaşlarda grand slama katılmak cok normal. Bu seneki hedefimize ulaşırsak 18 yaşına kadar grand slama katılabiliriz. Ayşegul’un uzun boyu ve solak olması cok buyuk bir avantaj. Bu avantajı doğru kullanırsak hedefimize ulaşırız." şeklinde konuştu. AA __________________