Yaşından fazla şampiyonluğu var !
Spor Haberleri0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yaşından fazla şampiyonluğu var !
-
06-10-2019, 20:52:21Samsun'da, 14 yaşındaki genc tenisci Berat Sena Doğru, 20'ye yakın şampiyonluğuna, İspanya'da yapılacak dunya şampiyonasını da katmak istiyor. Samsun Tenis Kulubu sporcusu, Feza Koleji 8. sınıf oğrencisi Doğru, kulup başkanı Mahir Uzel ile birlikte 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İspanya'da duzenlenecek ''Nike Master Dunya Şampiyonası'nda'' Turkiye'yi temsil edecek olması nedeniyle kulupte basın toplantısı duzenledi. Son iki yıldır aldığı başarılı sonuclarla Samsun'un adını tenis sporunda duyurmayı başaran Doğru, boyle bir başarıyı yakaladığı icin cok mutlu olduğunu soyledi. 7 yaşından bu yana tenis oynadığını kaydeden Doğru, ''Bu sporu tum olumsuzluklara karşı severek yapıyorum. Şu ana kadar katıldığım musabakalarda 20'ye yakın şampiyonluğum var. En son 20-24 Eylulde İstanbul'da duzenlenen Nike Junior Tour Master şampiyonasında birinci oldum. Milli takım ve arkasından İspanya'da katılacağım musabakalardan dereceler alarak şampiyonluğuma yenilerini eklemek istiyorum'' dedi. Kulup başkanı Uzel de 1987 yılından bu yana faaliyet gosteren kulubun bu zamana kadar bircok başarılı sporcu yetiştirdiğini belirterek, Doğru'nun da bu sporcuların en sonuncusu olduğunu ve iki yıldır aldığı başarılı sonuclarla Samsun'un adını tenis sporunda duyurmayı başardığını soyledi. Doğru'nun Samsun ve Karadeniz Bolgesi'nin ilk milli teniscisi olduğunu kaydeden Uzel, ''Genc kızımız federasyon tarafından secmelere katılmadan milli takım kadrosuna davet edilen ilk sporcudur. Sporcumuz 28 Eylul-02 Ekim tarihleri arasında KKTC'de yapılacak Dr. Fazıl Kucuk Spor Oyunları'nda ulkemizi temsil edecek. Bunun ardından da 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İspanya'da duzenlenecek 'Nike Master Dunya Şampiyonası'nda' da hem Samsun hem de ulkemizi tek başına temsil edecektir'' diye konuştu. __________________