Federer'den Tsunamizedeler Yardım Eli
Spor Haberleri0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Federer'den Tsunamizedeler Yardım Eli
-
06-10-2019, 20:51:18Tenis dunyasının bir numaralı ismi İsvicreli Roger Federer, UNICEF'in iyi niyet elcisi olarak Hindistan'a yardım ziyaretinde bulundu. Erkekler tenisinde dunyasının bir numaralı ismi Roger Federer, UNICEF’in iyi niyet elcisi olarak 26 Aralık 2004 tarihinde Hindistan'da gercekleşen ve 7 binden fazla insanın olumuyle sonuclanan tsunami faciasından kurtulanlara yardım etmek amacıyla bu ulkeyi ziyaret etti. Yoğun mac ve antreman programı el verdiği surece kendini bu tur yardımlara adayacağını belirten Federer, "Annem Guney Afrikalı olduğu icin oradaki ortamı gordum ve cocukların ne kadar yardıma muhtac olduklarını biliyorum. Bu yuzden kendime o insanlara yardım etmek gibi bir hedef koydum ve UNICEF ile ortak bir calışma yaparak bunu gercekleştiriyorum" dedi. 9 defa Grand Slam Turnuvası kazanan 25 yaşındaki tenisci, Nisan 2006'da UNICEF'in iyi niyet elcisi olarak atanmıştı. Federer ayırca kendi adını taşıyan ve Afrika'daki yoksul ve kimsesiz cocuklara yardım eden bir vakfın da sahibi. __________________