Cengiz Durmuş: "Sizler Turkiye tenisi icin bir miladı başlatacaksınız"
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Cengiz Durmuş: "Sizler Turkiye tenisi icin bir miladı başlatacaksınız"
-
06-10-2019, 20:48:34Turkiye Tenis Federasyonu'nun Kredi ve Yurtlar Genel Mudurluğu ile ortaklaşa başlattığı "KYK Gencleri Kortta" projesi kapsamında ilk etapta projenin uygulanacağı pilot 10 ilde gorev alacak 20 antrenore hizmet ici eğitim verildi. Turkiye Tenis Federasyonu'nun Kredi ve Yurtlar Genel Mudurluğu ile ortaklaşa başlattığı "KYK Gencleri Kortta" projesi kapsamında ilk etapta projenin uygulanacağı pilot 10 ilde gorev alacak 20 antrenore hizmet ici eğitim verildi. Projede antrenorlerin onemli sorumlulukları olduğunu vurgulayan TTF başkanı Cengiz Durmuş, "Sizler secilmiş 10 ilde Turkiye tenisi icin bir miladı başlatacaksınız. Oğrencilerinize rekabetin yarattığı guzel duyguları, centilmenliği, kardeşliği, rakibini koruyabilmeyi ve onure ederek yenebilmeyi oğreteceksiniz" dedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu tesislerinde kalan genclerin tenisle tanışması ve tenisin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan "KYK Gencleri Kortta" projesi kapsamında oğrencilere ders verecek antrenorler Turkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş'un da katıldığı eğitimde bir araya geldi. MTA Genel Mudurluğu tenis kortlarında duzenlenen eğitimde proje icin ilk etapta secilen Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabuk, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas'taki yurtlarda acılacak tenis kurslarında eğitim verecek antrenorler projenin iceriği konusunda bilgilendirildi ve antrenorlere teknik eğitim verildi. "BİNLERCE GENCİMİZ TENİS OĞRENECEK" Turkiye'nin her koşesinde tenisin oynanabilir hale gelmesinin temel amacları olduğunu soyleyen TTF Başkanı Cengiz Durmuş, antrenorlerin proje icinde onemli sorumlulukları olduğunun altını cizerek şunları kaydetti: "Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla tenisin ulke capına yayılması icin KYK ile birlikte cok ozel bir proje başlattık. Bizler tenisin zengin sporu olduğunun algısını yıkmak istiyoruz. Bu projeyle universitede okuyan binlerce gencimiz tenis oğrenecek. Bu gencler gittikleri yerlerde tenisi anlatacaklar ve oğretecekler. Bu anlamda sizler secilmiş 10 ilde Turkiye tenisi icin bir miladı başlatacaksınız. 81 ilde ve ilcelerimizde, mahallelerimizde insanlarımızın tenis oynayacağı bir projenin temelini burada sizlerle birlikte atıyoruz. Sizler oğrencilerinize rekabetin yarattığı guzel duyguları, centilmenliği, kardeşliği, rakibini koruyabilmeyi ve onure ederek yenebilmeyi oğreteceksiniz." DHA __________________