Teniste 5-10 Yaş Arası Cocuklarla Gelişim Projesi'nin ilk semineri yapıldı
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Teniste 5-10 Yaş Arası Cocuklarla Gelişim Projesi'nin ilk semineri yapıldı
-
06-10-2019, 20:48:26Turkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) duzenlediği '5-10 Yaş Arası Cocuklarla Calışan Tenis Oğreticileri Gelişim Projesi'nin ilk semineri sona erdi. Dort gun suren seminerde 50'ye yakın antrenor, cocuklara başarılı bir şekilde kılavuzluk yapmak ve cocukların tenis hedeflerine ulaşmalarını sağlamak icin 32 saat eğitim aldı. Turkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) duzenlediği '5-10 Yaş Arası Cocuklarla Calışan Tenis Oğreticileri Gelişim Projesi'nin ilk semineri sona erdi. Dort gun suren seminerde 50'ye yakın antrenor, cocuklara başarılı bir şekilde kılavuzluk yapmak ve cocukların tenis hedeflerine ulaşmalarını sağlamak icin 32 saat eğitim aldı. Seminerin son gunune Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Bosna Hersek Tenis Federasyonu Başkanı Ivan Brkic de katıldı. COCUKLARLA GELİŞİM PROJESİ'NİN İLK SEMİNERİ 5-10 yaş arası donemdeki cocukların tenis sporcusu olarak yetiştirilmesinin amaclandığı proje kapsamında duzenlenecek uc seminerden ilki Antalya'da gercekleşti. 2-5 Nisan tarihleri arasında gercekleşen seminerde antrenorlere verilen eğitimde cocukların tenis performanslarının gelişmesi icin erken yaşta eğitimin onemine dikkat cekildi. Cocukların gelecekteki tenis başarısının bu donem icerisinde atılacak temellere bağlı olduğunun belirtildiği seminerde antrenorlere metodoloji ve oğretim gereksinimlerine dair bilgiler verildi. Seminere Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'la birlikte katılan Bosna Hersek Tenis Federasyonu Başkanı Ivan Brkic seminer sonunda antrenorlerle hatıra fotoğrafı cektirdi. TOHM Direktoru ve TTF Teknik Kurul Başkanı Nicolas Kelaidis ve Hacettepe Universitesi Spor Bilimleri Fakultesi Oğretim Uyesi Birol Vural'ın antrenorlere bilgi, beceri ve deneyimlerini aktardıkları ilk seminerin devamı niteliğinde olan diğer iki seminer ise Mayıs ve Eylul aylarında gercekleşecek. DHA __________________