TEB BNP Paribas İstanbul Cup tanıtım toplantısı yapıldı
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- TEB BNP Paribas İstanbul Cup tanıtım toplantısı yapıldı
-
06-10-2019, 20:47:05Dunyaca unlu raketleri ağırlayacak 250 bin Dolar toplam odullu TEB BNP Paribas İstanbul Cup, 22-28 Nisan tarihlerinde Esenyurt'ta yeni adıyla faaliyetlerine devam eden Spor Toto Tenis Park'ta duzenlenecek. Genclik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto'nun destekleriyle, Turkiye Tenis Federasyonu tarafından organize edilen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın tanıtım toplantısı İstanbul'da bir otelde duzenlendi. Toplantıya; Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bunyamin Bozgeyik, Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve TEB Mali İşler Genel Mudur Yardımcısı Aşkın Dolaştır ve milli tenisci Cağla Buyukakcay katıldı BAKAN KASAPOĞLU: ''TESİSLEŞME ADINA COK ONEMLİ ADIMLAR GERCEKLEŞTİRDİK'' Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son 17 yılda spor alanında cok iyi acılımlar gercekleştirdiklerinin altını cizerek, ''Cumhurbaşkanımız spor adamı, aynı zamanda sporu cok onemseyen birisi. Ulkemizde spor anlamında tesisleşme adına cok onemli adımlar gercekleştirdik. Ulkemizde en ucra koşeler olarak nitelendirebileceğimiz yerlerde bile cok guzel, kaliteli tesislere sahibiz. Sporu tabana yayma politikamızla daha yukarılara taşıyacağız. Kadın erkek, cocuk buyuk, engelli engelsiz olarak sporu herkesin hayatına dahil etmeye başladık, devam da edeceğiz. Onceki gun Milli Eğitim Bakanlığımız ile cok onemli bir protokol imzaladık. Bu protokol ile eğitim ile sporu ic ice bir araya getireceğiz. Hatta 3 yaşından itibaren yavrularımızı spor ile buluşturacağız. Bu anlamda tesislerimiz 7/24 herkesin hizmetinde. Bu anlamda Sayın Bakanımız Ziya Selcuk'a da teşekkur ediyorum'' dedi. ''SPOR BİRKAC BRANŞTAN İBARET DEĞİL'' Bakan Kasapoğlu, sporu birkac branştan ibaret saymadıklarını dile getirerek, ''Pek cok branşı onemsiyoruz. Genclerimize yeni nesillere bunları aktarmak anlamında bizi biz yapan kulturleri aktarma anlamında spor onemli bir arac. Spor toplumun her kesimi icin onemli. Bu bağlamda Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve yoneticilerine, sponsorlara bu organizasyon icin teşekkur ediyorum. Sporcularımıza da ayrıca teşekkur ediyorum. Ulkemiz spor anlamında cok onemli organizasyonlara ev sahipliği yapan bir ulke. Sıradan değil de 4-4'luk yapan bir ulke. Dunyanın her yerinde insanlarla karşılaştığımızda memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Tenis anlamında da 100'un uzerinde organizasyon duzenlediğimizi ifade etmek istiyorum. Bugun de İstanbul Cup'ın heyecanı yaşıyoruz. Cok guzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağımızdan eminim. Tum vatandaşlarımızı davet ediyorum'' diye konuştu. ''KYK YURTLARIMIZDA KALAN 700 BİN GENCİMİZİ TENİS İLE BULUŞTURACAĞIZ'' Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) 700 bin oğrencinin kaldığını dile getiren Bakan Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı: ''Yurtlarımız hicbir oteli aratmayacak şekilde guzel. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarlı takibi ile yeni bir seviyeye geldik. Genclerimizi tenisle buluşturuyoruz. KYK yurtlarımızda kalan 700 bin gencimizi tenis ile buluşturacağız. İlk 50 icinden 8 oyuncu Turk seyircisinin onunde cıkacak. Spor hoşgoru ve samimiyetin medeniyetler arasında kopru kuracak. Bu organizasyonları artıracağız, farklı branşlarda son 17 yıldaki spor meyvelerin iyi toplayacağımızdan eminim. Milli Eğitim Bakanlığı ile yetenek taraması yaparak 1 milyon 200 bin oğrencimizi olctuk, yetenek taramamız devam edecek. Hangi branşa eğilimi varsa o branşta eğiteceğiz. Sporcu havuzunda 40-50 bin sporcumuz var. Hem yetenek taramasını hem de spora yonlendirme projesi ile etkili olmaya devam edeceğiz. Bugun 55'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun da finali var. Bisiklet de hakikaten onemli. Birkac değil de tum branşlar onemli. Branşlarda farkındalık oluşturmak icin calışacağız.'' ''BUTUN OLİMPİYATLAR ONEMLİ'' Duzenlenecek tum olimpiyatların onemli olduğuna değinen Kasapoğlu, ''Takip ve deste surecini yapıyoruz. O anlamda 2020, 2024 ve otesi her biri onemli. Hepsinde de onemli başarılar ortaya koyacağız'' dedi. TURKİYE TENİS FEDERASYONU BAŞKANI CENGİZ DURMUŞ: ''DUNYADA İYİ BİLİNEN BİR ULKE HALİNE GELDİK'' İlk kez 2005 yılında dunya turnuvasına acıldığımız sureci Spor Bakanlığı ve spor Toto ile başladık. Hedefimiz dunya tenisinin once gelen sporcularının ulkemize gelmesi ile bizim sporcularımızın da dunya sporcusu olması ile cıktığımız yolda geriye donup baktığımızda yine aynı şekilde destek gorerek yaptık. Gecmişte dunyanı en iyi bilinen sporcularının boy gosterdiği şampiyona oldu. 2016 yılında teklerde Cağla'nın şampiyon olması ciftlerde ise İpek'in şampiyon olması bizi gururlandırdı. Tenis dunyada iyi bir yere geldi, dunyada iyi bilinen bir ulke haline geldik. Bizi her zaman destekleyen ve her tokezlediğimizde yanımızda olan Spor Bakanımıza teşekkur ediyorum. İstanbul Cup'ı tamamen kendi imkanlarımızla yapıyoruz. 48 tane hakemimiz bu turnuvalarda calışarak destek veriyorlar. Bu anlamda emek veren sporcuları kulupleri ve sponsorlarımıza teşekkur ediyorum'' diye konuştu. BUNYAMİN BOZGEYİK: ''SECKİN SPORCULARIN BULUNACAĞI TURNUVADA BULUNMAK BİZİM İCİN GURUR VERİCİ'' Bu yıl 12'ncisi duzenlenen organizasyonda yer almaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Spor Toto Teşkilat Başkanı Bunyamin Bozgeyik, ''Bakanımızın destekleri ile sporun her branşında yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bu Uluslararası turnuvada birbirinden seckin sporcuların bulunacağı turnuvada bulunmak bizim icin gurur verici. Turnuvada yer alan butun sporculara başarılar diliyorum'' dedi. AŞKIN DOLAŞTIR: ''YILDIZ RAKETLERİN ŞAMPİYONLUK MUCADELESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ'' TEB Mali İşler Genel Mudur Yardımcısı Aşkın Dolaştır, dunyanın onde gelen kadın teniscilerini yeniden İstanbul'da buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, ''Bir kez daha yıldız raketlerin şampiyonluk mucadelesine ev sahipliği yapacağız. 9 yıldır ulkemizde tenisin yaygınlaşması ve gelişmesi icin calışıyoruz'' dedi. CAĞLA BUYUKAKCAY: ''İSTANBUL CUP'TA COCUKLUĞUM GECTİ'' İstanbul Cup'ta cocukluğunun gectiğini soyleyen Milli tenisci Cağla Buyukakcay, ''Bugun burada yer alıyorsam bu turnuvanın cok onemi var hayatımda. Butun buyuk şampiyonları bu turnuvada gordum ve şampiyon olmayı bu turnuvalarda hayal ettim. Beni de zor bir hafta bekliyor birbirinden değerli isimler yer alacak turnuvada herkesin desteğini bekliyoruz'' dedi. ''TOKYO YOLUNDA COK CİDDİ BİR PLAN CİZDİK'' 2018 senesinde zor bir sakatlık yaşadığını hatırlatan Cağla Buyukakcay, ''Gecen sene de sakatlıkla oynadım. Bu sene favori hissediyorum kendimi. Tokyo yolunda cok ciddi bir plan cizdik. 2019 senesinde tekrar cıkışa gecmem olimpiyat yolunda oncelik. İyi bir şekilde hazırlandığımı duşunuyorum. En onemlisi iyi bir başlangıc yapmak. İlk mac turnuvanın seyri icin cok onemli oluyor'' diye konuştu. DHA __________________