Avustralya’nın Melbourne kentinde bu sene 12’ncisi duzenlenen Uluslararası Gelibolu Genclik Tenis Turnuvası’nda Turk kokenli sporcu Cihan Akay, teklerde ve Avustralyalı partneri Nikita Volonski ile ciftlerde şampiyon oldu. Avustralya’nın Melbourne kentinde bu sene 12’ncisi duzenlenen Uluslararası Gelibolu Genclik Tenis Turnuvası’nda Turk kokenli sporcu Cihan Akay, teklerde ve Avustralyalı partneri Nikita Volonski ile ciftlerde şampiyon oldu. Melbourne Park’ta duzenlenen turnuvada, ev sahibi Avustralya ile birlikte toplam 13 ulkeden 59 erkek ve 53 kadın tenisci mucadele etti. Bu yıl Turkiye’den sporcunun yer almadığı turnuvada, tenis hayatını Avustralya’da surduren 17 yaşındaki Cihan Akay, onemli bir başarıya imza atarak hem teklerde hem de ciftlerde kupa kazanan ilk Turk erkek tenisci unvanını elde etti. İlk kupa tek erkeklerde geldi Toprak kortta oynanan tek erkekler final macında Avustralyalı rakibi Junyi Tang karşısına cıkan Akay, ilk seti 6-3, ikinci seti ise 6-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Tekler finalinin ardından partneri Nikita Volonski ile Avustralyalı Will Hann-Patrick Kotan ekibine karşı ciftler finalinde mucadele eden Akay, cekişmeli gecen musabakayı 2-1 kazanıp, ikinci kez birincilik kursusune cıktı. Turkiye’de tenis oynadığı donemlerde 12 yaş milli takımında da mucadele eden Akay, organizasyonda tarihi bir başarıya imza atarak şampiyonluk elde eden ilk Turk erkek sporcu oldu. Akay: "Emeğimin karşılığını aldığım icin mutluyum" Turnuvanın ardından AA muhabirine acıklamalarda bulunan Cihan Akay, "Kazandığım icin cok mutluyum. Son birkac aydır hocalarımla beraber yoğun bir calışma icindeydim. Emeğimin karşılığını aldığım icin cok mutluyum. İyi tenis oynadığımı duşunuyorum." ifadelerini kullandı. Turnuvanın isminin "Gelibolu" olmasının, tekler ve ciftlerde kupayı kazanmasını daha da anlamlı kıldığını aktaran genc raket, "Adının Gelibolu olması nedeniyle turnuva benim icin ayrıca anlamlı. O yuzden cok mutlu ve sevincliyim." diye konuştu. Uluslararası Gelibolu Genclik Tenis Turnuvası’nda 2013 yılında korta cıkan milli tenisci İpek Soylu, hem teklerde hem de ciftlerde şampiyonluğa ulaşan ilk Turk tenisci olmuştu. AA __________________