Genclik ve Spor Haftası kapsamında Ankara Universitesi'nde duzenlenen 'Spor Bilimleri Eğitiminde Paydaş Buluşması' paneline konuşmacı olarak katılan Turkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, "Bilimin ve hareketin birleşmediği bir mekanizmanın doğru calışıp doğru sonuc vermesi ihtimali olamaz. Biz sahada bir hareket ordusuyuz yoksun olduğumuz şeyse bilim. Siz antrenor adayları isterseniz cok şeyi değiştirebilirsiniz, kendinize olan inancınızı ve guveninizi diri tutun" ifadelerini kullandı. Milli Mucadele'nin 100'uncu Yılında Genclik ve Spor Haftası kapsamında Ankara Universitesi Golbaşı 50'nci Yıl Yerleşkesi'nde duzenlenen 'Spor Bilimleri Eğitiminde Paydaş Buluşması' panelinde TTF Başkanı Cengiz Durmuş 'Herkes İcin Tenis' başlıklı sunumunu gercekleştirdi. Etkinlik alanında kurulan kortta oğrencilerle tenis oynayan Durmuş, ardından 47'nci Geleneksel Spor Oyunları ve 11'inci Geleneksel Nihat Tuncer Spor Oyunları Odul Toreni'nde farklı branşlardan dereceye giren oğrencilere Golbaşı Kaymakamı Tulay Baydar Bilgihan, Ankara Universitesi Rektoru Prof Dr. Erkan İbiş ve Spor Bilimleri Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz ile birlikte odullerini takdim etti. "HEDEFİMİZ GENC BİR ULKENİN SPORUN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMESİNİ SAĞLAMAK" Spor sevdalısı, sporu yapmış ve yonetmeye calışan birisi olarak spora bilimsel katkının ne anlama geldiğini cok iyi bildiğini ifade eden Durmuş, "Turkiye Tenis Federasyonu olarak hedeflerimizden biri en iyi sporcuları yetiştirmek ama esas hedef genc bir ulkenin sporun ne anlama geldiğini cok iyi bilmesini sağlamak. Bugun sizlerin arasında olma şansını ben de spora borcluyum. Bizler kısıtlı imkanlarla yetiştik, universiteye gittiğimizde futbol oynayanlar el kaldırsın denildiğinde el kaldıramamıştık cunku yaşadığımız yerde hicbir etkileşim yoktu. Spor sayesinde kotu alışkanlıklardan uzak kaldık, spor sayesinde sosyal yonumuz gelişti. Spora hizmet etmenin cok anlamlı olduğunu biliyorum" diye konuştu. Bilimin ve hareketin birleşmediği bir mekanizmanın doğru calışıp doğru sonuc vermesi ihtimali olmadığına dikkat ceken Durmuş şunları kaydetti: "Biz sahada bir hareket ordusuyuz yoksun olduğumuz şey ise bilim. Sizler sahaya indiğinizde bilimsel verilerinizle o cocuklara dokunacak, o cocukların beslenmesine, fiziksel gelişimi ve kişisel gelişimine cok rahat fayda sağlayabilecekken yabancı olduğunuz icin korttan cekiliyorsunuz. Sizin boşalttığınız alanda da başkaları yer alıyor. Biz bu anlamda universitelerimiz kıymetini bildiğimiz icin tenis dersi veren hocalarımızı kendi olceğimizde yıllardır belli yerlerde toplayıp eğitim dilimizi birleştirmeye calıştık. Siz antrenor adayları isterseniz cok şeyi değiştirebilirsiniz lutfen kendinize olan inancınızı ve guveninizi diri tutun. Hedeflerinize ulaşmak icin icin ne şartta olursa olsun kortlara inip gereğini yapmanızı diliyorum." DHA __________________