Fransa Acık’ta Esin Kıratlı ile birlikte gorev yapan iki Turk hakemden biri olan Serdar Sumer, gencler ana tabloda kule hakemi olarak iki mac yonetti ve Turk spor tarihinde bunu başaran ilk hakem oldu. Teniste sezonun ikinci Grand Slam turnuvası tum hızıyla devam ederken bu yılki turnuva Turk sporu adına bir ilke sahne oldu. Esin Kıratlı ile birlikte bu yılki organizasyonda gorev alan iki Turk hakemden biri olan Serdar Sumer, gencler ana tabloda iki macta kule hakemi olarak gorev yaparak tarih yazdı. Sumer, ilk olarak 12 numaralı kortta Kanadalı Taha Baadi ile Fransız Lilian Marsousez arasındaki macta kule hakemi olarak gorev yaptı. Başarılı hakem daha sonra da ITF gencler klasmanında beşinci sırada bulunan Bulgar Adrian Andreev’in İsvicreli Dominic Stephan Stricker’i 6-3, 7-6 (2) yendi mucadeleye kule hakemi olarak cıktı. “Umarım actığım yoldan başka Turk hakemleri de gecer” Yıllardır Roland Garros’ta cizgi hakemi olmak icin başvurduğunu ve bu hayalinin bu yıl gercekleştiğini belirten Serdar Sumer, “Benim icin inanılmaz bir turnuva oldu. Hem Roland Garros’ta gorev alarak hakem olarak Grand Slam yapmış oldum. Cunku daha once Amerika Acık, Avustralya Acık ve Wimbledon’da hakemlik yapmıştım. Ayrıca Roland Garros’ta kuleye cıkarak Turk tenis hakemliğinde bir ilki gercekleştirdim. Umarım actığım bu yoldan gelecek yıllarda başka Turk hakemleri de gecer” diye konuştu. Gazeteler __________________