81 ilde cocuklar tenise yonlendirilecek
Spor Haberleri0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- 81 ilde cocuklar tenise yonlendirilecek
-
06-10-2019, 20:37:08Millî Eğitim Bakanlığı ile Turkiye Tenis Federasyonu, ulusal ve uluslararası tenis karşılaşmalarında Turkiye'yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi icin iş birliği protokolu imzaladı. Millî Eğitim Bakanlığı ile Turkiye Tenis Federasyonu, ulusal ve uluslararası tenis karşılaşmalarında Turkiye'yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi icin iş birliği protokolu imzaladı. Protokol ile tenisin tabana yayılabilmesi ve anaokulundan itibaren tenise sporcu yetiştirmek adına bir yol oluşturulduğunu belirten Turkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, “Millî Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız, 81 ilde okulların secilip beden eğitimi oğretmenlerimizin ozellikle tenis branşına yonelik eğitimler alarak, tenise yetenekli cocuklarımızı tenise yonlendirmeleri ve okullar arası musabakalar yapıp, hem ulusal hem uluslararası arenalarda şampiyonlar yetiştirmeyi amaclayan bir proje” diye konuştu. HEDEF, YETENEKLİ COCUKLARA ULAŞABİLMEK Milli Eğitim Bakanlığı ile guzel bir protokole imza attıklarını ifade eden TTF Başkanı Cengiz Durmuş, “Turkiye Tenis Federasyonu olarak hep hedeflerimizde olan, tenisin tabana yayılabilmesi adına projeler uretebilmek. Daha once Kredi Yurtlar Kurumu ile genclerimize ulaşabilmiştik ama en onemlisi yetenekli cocuklarımıza ulaşabilmek. Burada en onemli unsur okullarımız. Okul oncesi başlayan yetenek taraması aslında bu projenin temelinde duşunduğumuzde okul oncesinde başlayan ilkokul cağında yetenekli cocukların keşfedilebilmesi ve tenisci sayısının artırılabilmesi adına yapılan bir proje. Hazırlıklarımıza başladık, Milli Eğitim Bakanlığımız ile projeyi daha da genişletmek adına bir başlangıc yaptık” dedi. 81 İLDE OĞRETMENLER TENİS EĞİTİMİ ALACAK Amaclarının cocuklara tenis sevgisini de aşılamak olduğunu belirten Durmuş, “81 ilde once tesisleri olan okullarımızla başlayacağız, olmayan okullarımıza tesisler yapacağız. Okullar secildikten sonra ildeki beden eğitimi oğretmenlerinin tenis eğitimini almaları icin calışmalar başlayacak. Bunlar bakanlığımız ile yaptığımız protokolun neticesi olarak tamamen ucretsiz olacak. Oğretmenler antrenorluk eğitimi alarak antrenor olduktan sonra, bizim il temsilcilerimizle birlikte sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Sporcuları turnuvalarda değerlendireceğiz, sonucları iyi olan sporcularımızı TOHM merkezlerine aktaracağız. Boylece, Spor Bakanlığımızın kurmuş olduğu Olimpiyat Hazırlık Merkezlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı ile bu protokolle cocukları yetiştirecek bir yol kurmuş olduk” ifadelerini kullandı. Gazeteler __________________