Mannarino bu yıl erken veda etti
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mannarino bu yıl erken veda etti
-
06-10-2019, 20:36:19Turkiye’deki ilk cim kort turnuvası olma ozelliği taşıyan ve 2017’de Profesyonel Tenisciler Birliği (ATP) takvimine dahil edilen Turkish Airlines Antalya Open’da, 6’ncı gun mucadeleleri tamamlandı. Turkiye’deki ilk cim kort turnuvası olma ozelliği taşıyan ve 2017’de Profesyonel Tenisciler Birliği (ATP) takvimine dahil edilen Turkish Airlines Antalya Open’da, 6’ncı gun mucadeleleri tamamlandı. Belek Turizm Merkezi’ndeki Kaya Palazzo Otel’de gercekleştirilen turnuvada son iki yılın finalisti Fransız tenisci Adrian Mannarino, ceyrek finalde İtalyan Lorenzo Sonego ile karşılaştı. İlk seti 6-3 onde kapatan Mannarino, 2 saat 25 dakika suren mucadelede, rakibi Sonego karşısında diğer setleri 7-6 ve 6-3 kaybedince, turnuvadan elendi. Sonego: "Benim icin cok ozel gun" Dunya sıralamasında 75. basamakta yer alan ve ilk ATP yarı finalini yakalayan 24 yaşındaki İtalyan tenisci Sonego, "Şehri ve tesisleri cok sevdim. Buradaki iyi ortam, performansıma da olumlu etki yaptı. Şu ana kadar cok iyi maclar cıkardığımı duşunuyorum. Turkish Airlines Antalya Open’da kariyerimin ilk ATP yarı finalini yakaladım. Bu benim icin cok ozel bir gun." acıklamasını yaptı. Ote yandan, Lorenzo Sonego-Adrian Mannarino karşılaşmasını Antalya Valisi Munir Karaloğlu da izledi. Busta, cim kortu sevdi Bu arada, Turkish Airlines Antalya Open son 16 turunda kariyerinin ilk cim kort macını kazanmayı başaran İspanyol Carreno Busta, ceyrek finaldeki rakibi Avustralyalı tenisci Bernard Tomic’i yenerek son 4 biletini aldı. 4 numaralı seribaşı olan ve Antalya oncesinde kariyer cim kort grafiğinde sekiz macta hic galibiyeti bulunmayan Busta, yarınki yarı final macında Sonego ile karşılaşacak. Turnuvanın tekler tablosunda gunun diğer ceyrek final macında, son şampiyon Bosna Hersekli Damir Dzumhur, Avustralyalı Jordan Thompson karşılaşırken midesindeki rahatsızlık nedeniyle mactan cekilmesi sonucunda, turnuvadan elenmişti. Antalya’da sırasıyla Jaume Munar, Ugo Humbert ve Viktor Troicki’yi turnuvanın dışına itip, henuz set kaybı yaşamayan ve ATP seviyesinde kariyerinin ilk yarı finaline uzanan 19 yaşındaki Sırp sporcu Miomir Kecmanovic de yarın oynanacak yarı finalde, Thompson ile eşleşmişti. Ciftlerde final heyecanı Bu sezon ucuncusu duzenlenen Turkish Airlines Antalya Open’ın altıncı gununde, ciftler ana tablosunda ise Ivan Dodig/Filip Polasek-Denys Molchanov/Igor Zelenay ile Jonathan Erlich/Artem Sitak-Roman-Jebavy/Philipp Oswald yarı final karşılaşmaları oynandı. Dodig/Polasek tandemi, ilk seti kaybettikleri macta Molchanov/Zelenay ortaklığı karşısında 4-6, 7-6, 10/6 ile geri donmeyi başarırken, Erlich/Sitak ikilisi, turnuvanın 4 numaralı seribaşı Jebavy/Oswald karşısında 6-4’luk iki setle finale uzandı. Kariyerinde 13 ciftler şampiyonluğu bulunan Ivan Dodig, partneri Filip Polasek ile ortaklıklarının ilk finalini Antalya’da oynamaya hak kazanırken, Jonathan Erlich/Artem Sitak ikilisi gectiğimiz sezon New Port’ta kupa kaldırmayı başarmıştı. Ciftlerde kupa, yarın Ivan Dodig/Filip Polasek-Jonathan Erlich/Artem Sitak finali sonunda sahibini bulacak. Gazeteler __________________