Bursa Osmangazi Belediyespor'un tenis başantrenoru Nazif Cesur, işitme engelli sporcularına daha fazla katkıda bulunmak, tenisi daha iyi anlatabilmek icin "işaret dili" oğrendi. Osmangazi Belediyespor, her kesimden insanın hayatına dokunan akademik calışmaları ile dikkat cekiyor. İşitme engelli genc raketlere ozel Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nde gercekleşen eğitimler, sporcuların kişilik ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra ozguvenlerinin artmasında buyuk rol oynuyor. Haftanın 5 gunu kondisyon, kuvvet ve dayanıklılık uzerine antrenman programı yapan sporcular sessizliklerini kortta bozuyor. Osmangazi Belediyespor'un tenis başantrenoru Nazif Cesur, işitme engelli genc raketlerle daha iyi iletişim sağlayabilmek icin, "işaret dili" oğrendi. İşitme engelli milli tenisci Emir Vatansever’in cocuklara ışık tuttuğunu belirten Nazif Cesur, “Sporcum Emir, bu projenin başlamasına oncu oldu. Ulusal ve uluslararası gosterdiği başarı, bizleri umutlandırdı. Bu vesileyle başlatmış olduğumuz işitme engellilere ozel tenis eğitimlerimiz, cocuklarımız ve ailelerinden olumlu tepkiler aldı. Birbirimize bir şeyler katmanın mutluluğunu yaşayarak, engelleri spor ile aştık. Ben de onlarla daha iyi iletişim kurabilmek adına işaret dili oğrendim. İnşallah 2 yıl sonra 18 Yaş Altı Tenis Milli Takımı’nın yuzde 90’ı Osmangazi Belediyesporlu sporculardan oluşacak. Geleceğin olimpiyat sporcuları ile bayrağımızı gondere cekmek icin calışmalarımızı surdureceğiz” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dundar ise eğitimlerin cocukların sosyalleşmesine buyuk katkı sağladığını ifade ederek, “12 ay boyunca ara vermeden oynanabilen tenis branşında her gecen yıl daha iddialı oluyor, daha başarılı sonuclar alıyoruz. Uzman antrenorlerimizle birlikte bu branşta zirve yapmak, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmak icin yoğun caba harcıyoruz. İnşallah bu anlamlı eğitimlerimiz ile onların hayatlarına dokunarak, başarılarına ortak oluruz. Tum sporcularımızı yurekten kutluyorum" diye konuştu. DHA __________________