Naomi Osaka, kotu gunleri geride bırakmak istiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Naomi Osaka, kotu gunleri geride bırakmak istiyor
-
06-10-2019, 20:31:17Zorlu bir sezon geciren ve Amerika Acık icin hazırlanan Osaka, sert kortlara geri donerek son zamanlardaki form duşuşunu bitirmek istiyor. Gectiğimiz ay Wimbledon’da ilk turda elenen Naomi Osaka, mac sonrası basın konferansında “Ağlamak uzereyim.” diyerek konferansı yarıda kesip terk etmişti. Amerika Acık şampiyonluğunu korumak icin Toronto’ya gidecek olan genc raket, sosyal medya hesaplarından yaptığı gonderiyle, gitmeden once bazı şeyleri acıklığa kavuşturmak istediğini soyledi. Osaka, son birkac ayın hayatının en kotu ayları olduğunu acıkladı. “Tenis acısından son birkac ay benim icin cok zordu ama neyse ki etrafımda beni seven insanlar var. Bu anlamda onlara cok minnettarım cunku işler ne zaman ters gitse hep kendimi suclarım ve icime kapanırım. Ancak onlar bana her şeyde kendimi suclamamayı ve onlara guvenebileceğimi gosterdiler.” Osaka son ayların aynı zamanda en iyi anlarını icerdiğini de ekledi. 21 yaşındaki tenisci ust uste iki Grand Slam şampiyonluğu kazanmıştı: 2018 Amerika Acık ve 2019 Avustralya Acık. Bu iki şampiyonluk onu WTA sıralamasında zirveye taşıdı. “Acık konuşmak gerekirse Avustralya’dan beri tenis oynamaktan keyif almıyorum. Ancak o eğlence hissini tekrar oğrenmeye başladım. Oynadığım maclardan ders cıkarmak yerine sonuclara ağırlık verdim.” Osaka, Avustralya Acık’ı kazandıktan sonra kocu Sascha Bajin ile yollarını ayırmıştı. Bu ayrılığın kısa bir sure sonrasında, Osaka’nın cocukluk kocu, onun kazancının bir kısmını almak icin Osaka ve ailesine dava actı. Bu olay yaşanırken Osaka’nın yuksek formu sekteye uğradı. Japon raket, bir numara olduktan sonra vasat bir performans gostererek 20 macın 7’sini kaybetti ve sıralamada iki numaraya duştu. Her ne kadar cim ve toprak korttaki performansı sert korttaki kadar iyi olmasa da Fransız Acık’ta ucuncu ve Wimbledon’da ilk turda elenmesi Osaka’yı hayal kırıklığına uğrattı. Carşamba gunu yaptığı paylaşım, Osaka’nın Wimbledon’dan sonra ilk acıklamasıydı. “Birinci turda kaybetmemden sonra duşunmek icin zamanım oldu. Bu zaman zarfında kendim hakkında bircok şey oğrendim ve olgunlaştım. Bu yuzden hem kortta hem de kort dışında olacaklar icin heyecanlıyım.” İnternet Haber. __________________