Stefanos Tsitsipas, 2019 Wimbledon'a henuz ilk turda veda etmişti. Yunan raket, Washington Acık'a iyi bir başlangıc yaparak yaralarını sarmaya başladı. Wimledon'a henuz ilk turdan veda eden Stefanos Tsitsipas, kortlara Washington Acık'ın ikinci turunda ABD'li Thomas Paul'u 6-3 ve 7-5'lik iki setle mağlup ederek geri dondu. Tsitsipas, hırslı bir kişilik. Bunu saklamıyor. Bu yuzdendir ki Wimbledon cimlerinde, henuz ilk turda İtalyan Thomas Fabbiano'ya elenmesi, 20 yaşındaki dunya altı numarası icin oldukca sert bir darbe olmuştu. Roland Garros'un son 16 turunda Stan Wawrinka'ya elenmesinin ardından Wimbledon'da gelen o yenilgi, Tsitsipas icin ust uste gelen ikinci yol kazasıydı. Washington Acık'ın ikinci turunda galibiyetin zevkini hatırlayan Yunan raket, hissettiklerini basınla acıkca paylaştı."O mac hakkında (Wimbledon'da Fabbiano'ya elendiği ilk tur macı) cok fazla duşundum. Beni cok etkilemişti." Tsitsipas'ın ilk sozleri bu şekildeydi. Hayal kırıklığı oylesine buyuktu ki, Tsitsipas kendini uc gun boyunca odasında acısını dindirmeye calışırken bulmuştu. Bu boş zamanında bir roman okumuş (Paulo Coelho'nun Simyacı'sı), ancak tenisten tam olarak kopmamıştı: "Roger Federer'in bir gazeteci tarafından yazılmış biyografisini okudum, gercekten enteresan bir kitaptı. Detayları yeteri kadar tatmin ediciydi." Tsitsipas'ın sene başında Avustralya Acık'ta mağlup ettiği Federer, onun icin her zaman bir idoldu, zor zamanlarında Tsitsipas'a pusulalık yapan bir ilham kaynağıydı. Bu sezon, Washington Acık'a kadar 17 farklı turnuvada 49 mac yapan Yunan raket, bu yorucu takvim sonrası mola verdi ve iki haftalık bir tatile cıktı. "Buraya gelmeden once bataryamı şarj etmek cok onemliydi. Maca başlamadan once biraz endişeliydim, benden ne beklendiğini bilmiyordum. Macı kazanabildiğim icin oldukca mutluyum." Tsitsipas, Thomas Paul'a karşı aldığı galibiyet sonrası, ne kadar rahatladığını bu sozlerle ifade etti. İnternethaner
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Tsitsipas toparlanma aşamasında