Turkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, milli takımın Davis Cup'ta takım halinde zirveye cıkışını değerlendirirken, "Tenisin dunya kupasında birinci olmak gurur verici" dedi. Turkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, milli takımın Davis Cup'ta takım halinde zirveye cıkışını değerlendirirken, "Tenisin dunya kupasında birinci olmak gurur verici" dedi. 130 ulkenin katıldığı ve 'tenisin dunya kupası' olarak bilinen 119 yıllık tarihe sahip Davis Cup'ta, Turkiye takım halinde birinci oldu. TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Danimarka'nın Aarhus kentinde duzenlenen Davis Cup'ta kazanılan başarıyı ve milli teniscilerin 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları yolundaki hazırlıklarını Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) değerlendirdi. Başkan Durmuş, "Oyuncularımız cok gurur duyacağımız bir sonuc elde ettiler. Hedeflerimize adım adım yaklaşmamız bizi mutlu ediyor" dedi. Dunya Grubu'nda play off'lara cıkma şansı elde ettiklerini belirten Cengiz Durmuş, "Gercekten cok heyecanlı bir hafta gecirdik. 2 gun ust uste 5 mac yapmamız gerekiyordu. 5 macın sonucunda beraberliği olmayan, en iyi sonucla 3-2 veya 3-0 almamız gereken 3 mac oynadık. Rakiplerimiz cok iyiydi. Genclerde Roland Garros şampiyonu olmuş, diğer rakibimiz de dunya 17 numarasını yenmiş bir oyuncu ile karşı karşıyaydık. Oyuncularımız, cocuklarımız cok gurur duyacağımız bir sonuc elde ettiler" diye konuştu. "PLAY-OFF MACINI KAZANIRSAK DUNYA GRUBU 1'DEYİZ" Milli teniscilerin cok iyi performans sergilediğini vurgulayan Durmuş, "Cok buyuk bir mucadelenin sonucunda genc sporcumuz Altuğ Celikbilek'in son macı kaderimizi belirleyecekti. 2-2 maclar berabereydi. Normalde tahminlerde şansımız yok gibi gorunuyordu ama muhteşem bir oyunla ustelik 2 sette cok guzel bir hediye verdi bize. Bugun onun heyecanıyla gune başladık. Cok mutluyum tabii, Dunya Grubu'nda play-off'lara cıkma şansı elde ettik. Tahmin ediyorum Mart'ta bir play-off macımız olacak. Onu da alırsak Dunya Grubu 1'deyiz. 'Dunyanın en iyi takımları arasındayız' diyebiliriz. Bu Davis Cup, tenisin dunya kupası anlamına geliyor. Biz de milli takım olarak gittikce yukselen bir cizgide olmayı hedefliyorduk. Hedeflerimize adım adım yaklaşmamız bizi mutlu ediyor. Cocuklarımızla birlikte bunu başardığımızı gormek sorumluluğumuzu da, Spor Bakanlığımızın bize verdiği hedefler doğrultusunda ilerlediğimizi de gosteriyor" dedi. "2020 OLİMPİYAT HEDEFİMİZ VAR" TTF Başkanı Cengiz Durmuş, kamp programları duzenleyeceklerini de belirterek sozlerini şoyle tamamladı: "Biz teniscilerin işi hicbir zaman kolay olmadı. Bugun şampiyon olsak, yarın antrenmanla başlayıp başka bir maca giriyoruz. 2020 Olimpiyat hedefimiz var. Cocuklarımız, aynı zamanda olimpiyatları zorlayan Cem İlkel, Altuğ Celikbilek, Yankı Erel de Davis Cup'ta olan sporcularımızdı. 3'u de olimpiyat kapsamında desteklenen sporcular. Şimdi bu sporcularımız olimpiyatlara gitmek icin ayrı turnuvaları zorlayacaklar. Kamplar yapmaya calışacağız. Bu hedefler doğrultusunda bizde yeni gelişen bir olay; yarın teknik heyetimizle toplanacağız. Oyuncularımız ve antrenorleriyle birlikte boşluk olduğu haftalarda Davis Cup kampları planlayıp turnuva yaptıkları yerlerde toplamaya calışacağız, ya da ulkemizde belli yerlerde hazırlanmaya calışacağız." Ercan ATA-Nesrin AYDIN YALDIZ/ANKARA, (DHA)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Cengiz Durmuş: "Tenisin dunya kupasında birinci olmak gurur verici"