Siirt’te bin 320 oğrenci yuzme oğreniyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Siirt’te bin 320 oğrenci yuzme oğreniyor
-
06-10-2019, 20:22:29Siirt’te okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte bin 320 oğrenci Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğunun actığı kursta yuzme oğreniyor. Siirtli oğrenciler okullarda ilk donemin sona ermesiyle Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğu bunyesinde bulunan yarı olimpik havuzlarına akın etti. Eğitmenler eşliğinde hem yuzme oğrenip hem de ara yıl tatilini guzel geciren minikler, yuzme oğrenmenin keyfini yaşıyor. Siirtli oğrencilerin yoğun ilgi gosterdiği yuzme kursuna eğlenerek oğrenecekleri sportif faaliyetler duzenlediklerini belirten Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Husam Olgac, ilkokul oğrenciler icin acılan yuzme kursuna 1320 oğrencinin katıldığını belirtti. Yuzme bilmeyen, su yuzeyi ve yuzme bilen olarak 4 kategoride eğitim verdiklerini belirten Yuzme Antrenoru Tufan Olgac buraya gelen minik oğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirerek sosyalleşip yeni arkadaşlar da edindiklerini belirtti. Olgac, "Genclik Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak yuruttuğu yuzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında Turkiye genelinde başlandı. Siirt’te de toplamda 3 donem boyunca 1320 kaydımız var. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla beraber yoğunluk biraz daha fazla oldu. Calışmalarımızı gunde 4 seansla devam ettiriyoruz. Bu şekilde Siirt’te merkezde ulaşmadığımız okul kalmadı" şeklinde konuştu. Sinan Siger adlı oğrenci, "Haşim Oztanık İlkokulunda okuyorum. 4’uncu sınıfa gidiyorum. Okulumuzda bizi havuza getirdiler. Okulların tatil olmasıyla okulumuz bizi yuzmeye getiriyor. Burada yuzme oğreniyoruz" diye konuştu. Yuzmeyi cok sevdiğini soyleyen Ozgur Cakay adlı oğrenci ise, "Yuzme bilmeyen kalmasın projesi icin buraya geldik. 15 tatil olmasına rağmen okulumuz bizi buraya getiriyor. Herkes yuzme oğrenmeli yuzme oğrenmeyen kalmasın" ifadelerinde bulundu. İHA __________________