Turkiye bedensel engelliler yuzme musabakalarında dereceye giren 2 sporcuya odulleri verildi. Turkiye bedensel engelliler yuzme musabakalarında dereceye giren 2 sporcuya odulleri verildi. Gectiğimiz gunlerde Aksaray’da 47 ilden 187 sporcunun katılımıyla yapılan Turkiye Bedensel engelliler Yuzme Şampiyonasında Siirtli Şan Erten ile Haci Cağlar kurbağalama ve sırtustu kategorilerinde yarışıp Turkiye 3.’su oldu. Siirt’e donen Erten ve Cağlar icin 100’uncu yıl yarı olimpik kapalı yuzme havuzunda odul toreni duzenlendi. Genc yuzuculer odullerini Siirt Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Husam Olgac’ın elinden aldı. Burada bir konuşma yapan Olgac, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, engellilere sahip cıkılması ve onların topluma kazandırılması gerektiğini soyledi. Olgac, “Aksaray’da yapılan 47 ilden 187 sporcunun katılımıyla bizim iki tane sporcumuz dereceye girdi. Turkiye 3.’luğunu aldılar. Bu cocuklarımızdan Turkiye birincilikleri ve Avrupa, dunya dereceleri bekliyoruz. İnşallah daha iyi dereceler elde edecektir, ilk defa yarışmaya katılıyorlar. Engelli diye bir şey yoktur, cok guzel dereceler elde ediliyor. İnsan istedikten sonra beceremeyeceği bir iş yoktur” dedi. Turkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyorlar Sporcuların elde ettiği derecelerin Siirt adına sevindirici olduğunu belirten bedensel ve işitme engelliler yuzme antrenoru Halil Taş, sporcuların odullendirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini soyledi. Taş şoyle devam etti: “Aksaray’da yapılan Turkiye şampiyonasında ilk defa katıldığımız icin tecrubesizliğin kurbanı olduk. Burada 3. Olduk. Fakat diğer şampiyonalara cok iyi hazırlanıp ust sıralara gonul rahatlığıyla yukselebilecek gucteyiz. Bizim burada ki amacımız şampiyonada Turkiye’yi birinci derecelerde bitirmek ondan sonra Turkiye’mizi Avrupalarda temsil etmek. Bunu da yapacak gucteyiz. Sıkı bir calışmaya başladık. Şampiyonadan gelir gelmez hemen antrenmanlara koyulduk ve sıkı calışmaya aldık cocukları gorduğunuz gibi cocuklar gayet azimli ve istekli bu yonde de umarım yine Turkiye şampiyonasında ust derecelere tırmanacağımıza kesinlikle inanıyorum.” Şan Erten: “Bayrağı gondere cekmek icin daha fazla calışacağım” Turkiye 3.’su olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Şan Erten, hedefinin Avrupa ve dunyada Turk bayrağını gondere cekip İstiklal Marşı’nı okumak olduğunu soyledi. Erten, “Turkiye şampiyonasına katıldım. Sırtustu ve kurbağalamada 100 metrede Turkiye 3’uncusu oldum. Siirt’te donuş yaptık. Sıkı calışmalarımız var, Halil hoca ile birlikte hedefimiz Avrupa ve dunya şampiyon olup bayrağımızı gondere cekmek” diye konuştu. Haci Cağlar adlı sporcu ise, “100 metre kurbağalama 3. Oldum. Hedefim daha cok calışıp Turkiye ve Avrupa birincisi olmak” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Erten ve Cağlar'a odulleri verildi. İHA __________________