Yıldız yuzuculerin hedefi şampiyonluk
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yıldız yuzuculerin hedefi şampiyonluk
-
06-10-2019, 20:22:10Katıldıkları şampiyonalarda goz dolduran Yıldız Yuzme Mili Takımı, Mersin’deki kampla hazırlandıkları Avusturya’da duzenlenecek Multinations Yıldızlar Yuzme Şampiyonası’nda başarı hedefliyor. Katıldıkları şampiyonalarda iyi dereceler elde eden Yıldız Yuzme Milli Takımı, Avusturya’nın Graz kentinde 13-14 Nisan’da duzenlenecek Multinations Yıldızlar Yuzme Şampiyonası’nda farklı yaş gruplarında birincilik hedefliyor. Milli takım antrenorleri yonetiminde Mersin Olimpik Yuzme Havuzu’nda 19 Ocak’ta kampa giren 17 kişilik Yıldız Yuzme Milli Takımı, şampiyonalarda başarılı olmak icin sıkı şekilde calışıyor. Kentte 2 haftalık kamp surecinde iyi bir hazırlık donemi geciren milli yuzuculer, en yakın etkinlik olan Multinations Yıldızlar Yuzme Şampiyonası’nda farklı yaş gruplarında rekor kırmayı hedefliyor. Milli Takım Antrenoru Omur Sonmez, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bu yıl bazı hedefleri gercekleştirmek istediklerini soyledi. Multinations Yıldızlar Yuzme Şampiyonası’na 12 ulkenin katılacağını aktaran Sonmez, "İlk defa şampiyonluk hedefliyoruz. Hem bayan hem erkek takımı olarak cok iyiyiz." dedi. Cok iyi bir jenerasyon yakaladıklarını ifade eden Sonmez, şoyle konuştu: "Turkiye, yuzme tarihinde cok buyuk bir potansiyele sahip olmaya başladı. 2020 veya 2024’te Turkiye’nin olimpiyatlara cok sayıda sporcuyla katılacağına eminim. Final ve finaller olur, diye duşunuyorum. Şu anda burada 17 sporcuyla antrenman yapıyoruz. Mersin’deki havuzumuzda cok iyi bir kamp donemi oldu. Orada bizden rekor cıkacağına kesinlikle eminim. Cok iyi genc ve yıldız milli takımı geliyor. Artık cıtanın yukseldiğini duşunuyorum. Bu bir surec. Biz dunyada hep gecmişle ovunuyoruz ama bundan sonra gelecekle ovunmemiz gerekiyor." Milli yuzucu Efe Başar da bugune kadar Turkiye şampiyonlukları ve rekorları olduğunu soyledi. Multinations Yıldızlar Yuzme Şampiyonası’nda da şampiyonluk hedeflediğini belirten Efe, "Turkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. İyi bir takım olarak gideceğiz. Cok iyi işler başaracağımızı duşunuyoruz. Calışıp caba harcadım. Mutlaka derece geleceğine inanıyorum. Turkiye rekoru kıracağımı da duşunuyorum." diye konuştu. Milli yuzucu Berke Saka ise spora 5-6 yaşında başladığını, sonrasında milli takıma kadar yukseldiğini belirtti. Yurt ici ve dışında cok sayıda madalyası olduğunu anlatan Berke, "Turkiye’de takım olarak bayrak rekorlarımız var. Onun dışında şampiyonluklarım var. Sıkı bir kamp donemi geciriyoruz. Hedefimiz ilk 3’e girmek, ulkemizi gururlandırmak. Hepimiz kendi yaşımızın en iyisiyiz. Herkesin bizden beklentisi var, bunu biliyoruz. İlk hedefimiz Avusturya’da rekor. Uzun vadede 2-3 yıl icerisinde dunya rekorları da kıracağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. AA __________________