Bir F1 pilotu sezon arasında ne yapar?
Spor Haberleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bir F1 pilotu sezon arasında ne yapar?
-
06-10-2019, 20:21:39Bir Formula 1 pilotu, sezon oncesi hazırlık testlerinin olmadığı donemde ne yapar? Red Bull Racing pilotu Robert Doornbos Rotterdam'daki evinde kendi resmi web sitesinin sorularını cevaplandırdı: - Brezilya'da damalı bayrağı gectiğinde aklına gelen ilk şey neydi? ... [IMG]http://img46.**************/img46/1372/rdoornbosextrasm1.jpg[/IMG] - Brezilya'da damalı bayrağı gectiğinde aklına gelen ilk şey neydi? "Red Bull'un o akşam Murumbu stadyumunda vereceği sezon sonu partisi... (Burada kahkaha atarak) Bu değil tabii. Red Bull Racing kokpitinde cıktığım uc yarışla, ne kadar muthiş bir sezon gecirdiğimi anladım. Bu uc yarıştan ikisinde takım arkadaşım DC'yi geride bıraktım. Sezon sonunda, tum takım 2007'ye odaklanırken, RB2'de hızlı olmak kolay olmadı. Fakat itiraf edeyim (gulumseyerek) aracımı kapalı alana park ettikten sonra gun sonundaki partiyi duşundum. - Peki Pazartesi sabahı hemen tatil icin cantanı hazırladın mı? "Hayır, hemen değil. Zaten ben ve meslektaşlarım sezon boyunca surekli dolu bavulla geziyoruz. Artık bunu yapmak zorunda değiliz. (Kahkaha atarak) Bazen RBR seyahat cantamı 'mobil evim' olarak goruyorum. Brezilya'dan sonra sponsorum Harry Muermans'la birlikte, oğlunun (Dominick) Formula Atlantic'de yapacağı ozel test suruşu icin Savannah'a (ABD) uctum. Formula Atlentic, Chamcars icin bir atlama taşı niteliği taşıyor. Ben şahsen burada hic kokpite gecmedim ama suruşunu seyrederek Dominick'e faydalı tavsiyelerde bulundum. İtiraf etmeliyim, Dom yolunu bulmaktan hic korkmuyor bazen aracının sınırlarını bile aşıyor" - Daha sonra Avrupa'ya geri mi dondunuz? "Evet, Rotterdam'a donerek, arkadaşları ve ailemi ziyaret ettim. Bir sure de kendi başıma dinlendim. Rotterdam'a gelişiminden beş gun sonraysa bir sonraki ucuşumu ayarladım. Fakat (bu diğerlerinden farklı olarak) dort gozle beklediğim bir ucuştu... Kız arkadaşımla Maldivlere hareket ettik. - Harika! Sanırım Maldivler, Hollanda'dan cok daha heyecanlıydı... "Evet, aynen oyle! Jenson, DC, Fisichella ve Heidfeld, Maldivler hakkında bana guzel anılarından bahsetmişlerdi. Bu yuzden icimde oraya gitmek isteği artmıştı. Gercekten de cok guzel vakit gecirdim. Hep hareket dolu maceraların peşinde olmuşumdur. Tabii oraya gidip sadece sahilde oturup rahatlamayı duşunmedim. Su kayağı, yuzme, dalma, sahilde koşu...Her gun yapılacak cok şey vardı. Kız arkadaşım Machteld de cılgınca eğlendi. Fakat şimdi, tumuyle gelecek yıla hazırım" [IMG]http://img46.**************/img46/8945/rdoornbosredbullparty06jy3.jpg[/IMG] - Peki 2007 planların nedir? "Daha once de soylediğim gibi, bu konuda oldukca yoğunuz. Gelecek yıl da Red Bull ailesi icinde kalmakta kararlıyım. Taraftarlarım bu konuda endişelenmesinler. Ben endişelenmiyorum. Sadece bir parca sabır!" - Peki ya o zamana kadar? "Rotterdam'daki David Llyods GYM salonunda yoğun eğitimlere başladım. (Kahkaha ile) Bu beni sokaklardan uzak tutuyor. Fakat elbette bunun dışında arkadaşlarımla bir araya gelerek dinlenecek zaman buluyorum. Kısa sure sonra yeniden telaşlı doneme geri doneceğim. O andan itibaren zaten hayatım yeniden 'sınırlanmış' olacak..." __________________