Azmin boylesi !.. Gorme Engelli Milli Futbolcu İrfan Cağlar Bayraktar, tum insanlara ornek olacak hayat mucadelesiyle azmin gucunu goz onune seriyor.. Ankara Buyukşehir Belediyesi'nden cekilişle aldığı tezgahta simitcilik yaparak evini gecindiren 23 yaşındaki sporcu, Gorme Engelliler Futbol Milli Takımı'nda oynamanın yanı sıra, yuzme ve atletizm branşlarında da cok sayıda başarının sahibi. Gorme Engelli sporcu, icinde zil olan toplarla salonda oynanan 'Golboll' branşında da antrenorluk belgesine sahip. Sporculuk ve simitciliğin yanında Ankara Universitesi İletişim Fakultesi 3. sınıfında oğrenim hayatını da surduren İrfan Cağlar Bayraktar, bilgisayar programcısı sertifikası olmasına rağmen simitcilik yapmak zorunda olmasının sıkıntısını yaşıyor. ''Engelli olmam sadece gormemi engelledi, başarılı olmamı değil'' diyen Bayraktar, evli olduğunu, kiralık bir evde oturduğu ve bu durumun kendi uzerinde farklı bir sorumluluk oluşturduğunu belirterek, şunları soyledi: ''Simitcilik yaparak yaşamı surdurmeye, spor yaparak ise hayata daha fazla tutunmaya calışıyorum. Gecen yılın başında cekilişle elde ettiğim simit tezgahımı sabah 06.00'da acıyor, kışın soğuğu, yazın sıcağı demeden eşimle birlikte yaşam mucadelesi veriyoruz. Kendimi engelli yada ozurlu olarak gormuyor, sorunu olmayan insanlar ne yapıyorsa ben de onu yapmaya calışıyorum'' dedi. Bir koltuğa bircok karpuz sığdırmaya calıştığını ifade eden genc sporcu, devletten kendilerine sahip cıkmasını beklediklerini dile getirerek, ''Benim gibi cok sayıda insan var. Hepsi muthiş bir hayat mucadelesi veriyor. Ben ve benim gibi engeli olan insanlara devletin sahip cıkmasını istiyorum. Mesleğim olan bilgisayar programcılığını yapamadığım icin simitcilik yapıyorum. Ozel sektorde insanlar bize bu şansı tanımıyorlar. Sporu gonullu olarak yapıyorum. Bu bizim icin bir anlamda rehabilitasyon. Tek arzum, devletimizin bana ve benim gibi yetenekleri olan kişilere fırsat tanıması'' diye konuştu. İrfan Cağlar Bayraktar, spor alanındaki hedeflerini ve duygularını ise şoyle dile getirdi: ''Avrupa veya Dunya şampiyonu olan bir takımın oyuncusu olmak istiyorum, bu en buyuk hedefim. 2004 yılında İngiltere'de duzenlenen ve 16 ulkenin katıldığı bir şampiyonada 8'inci olduk. Bu başarı beni yeterince tatmin etmedi. Daha iyisini ve daha yukseğini hayal ediyorum. Sahadayken hayata tekrar başladığımı hissediyorum. İş ve diğer streslerden kurtuluyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte olmaktan buyuk mutluluk duyuyorum. Bize kucak acan ve imkan tanıyan Cankaya Belediyesi'nde oynadığım futbolun hayatımın yarısını oluşturduğunu soyleyebilirim. Yaptığım diğer spor branşlarından vazgecebilirim ancak futboldan asla, cunku bu oyunun aşığıyım.'' __________________