Gumuşhane’de 740 oğrenci yuzme oğrendi
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gumuşhane’de 740 oğrenci yuzme oğrendi
-
06-10-2019, 20:19:22Cumhurbaşkanlığının 100 gunluk eylem planı kapsamında hazırlanan ‘Yuzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında Gumuşhane’de 740 oğrenci yuzme oğrendi. Genclik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 3 aylık protokolle 81 ilde hayata gecirilen proje Gumuşhane Kapalı Yarı Olimpik Yuzme havuzunda hayata gecirildi. Proje kapsamında il merkezindeki okulların 3 ve 4.sınıf oğrencilerinden oluşan 740 oğrenciye ucretsiz yuzme kursu verildi. Bakanlıkların kursları eğitim oğretim yılı sonuna kadar devam ettirilmesi talimatı vermesinin ardından ilcelerdeki oğrenciler icin de yuzme kursu verilmeye başlandı. Bu bağlamda Torul ilcesindeki 3 ve 4. sınıf oğrencileri bugun ilk kez yuzme havuzunda kursa başladı. Proje ile Gumuşhane’ye yuzme bilmeyen cocuk kalmaması hedefleniyor. Gumuşhane Yarı Olimpik Yuzme Havuzundan hizmete acıldığı 1 Nisan 2016 tarihinden bugune yaklaşık 48 bin kişi faydalanırken, 3 bin 627 kişi de kurslara katılarak yuzme oğrendi. Gazeteler __________________