Paralimpik milli yuzucu Sumeyye Boyacı, ABD’de 5 dalda Turkiye’yi temsil edecek Milli yuzucu Sumeyye Boyacı, Amerika Dunya Serisinde Turkiye’yi temsil etmek uzere İndianpolis’e gitti. Sumeyye Boyacı, ABD'de tam 5 dalda madalya arayacak. Avrupa Paralimpik Yuzme Şampiyonu Sumeyye Boyacı, Amerika Dunya Serisinde yarışmak uzere İndianpolis’e gitti. 4-6 Nisan tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin en buyuk spor kompleksinde yapılacak yarışmada Milli Paralimpik yuzucu Sumeyye, Turkiye’yi 50 metre sırtustu, Serbesk, Kelebek, 100 metre serbest ve 200 metre serbest olmak uzere toplam 5 dalda temsil edecek. Ulaşım sponsorluğunu Turk Hava Yollarının ustlendiği Sumeyye Boyacı ABD’ ye gitmeden once Ataturk Havalimanı’nda basın toplantısı duzenledi. ABD’de ilk yarışması olduğunu soyleyen Sumeyye, “Gercekten cok calıştım. Heyecanlıyım ABD’de ilk yarışmam olacak. Paralimpiklerde ilk olacak. İnşallah guzel sonuclarla donmeye calışacağım. Bu yıl inanılmaz onemli bir dunya şampiyonamız var. Bunun icinde oncesinde dunya serileri oluyor. Dunya serilerinde nerelerde olduğumu gorup ona gore calışıyorum. Bu yarışlar benim icin gercekten cok onemli. İnşallah yoğun bir koşturmaca yoğun bir tempo ile devam ediyorum” dedi. ABD’ye Milli Yuzucu Sumeyye Boyacı ile beraber giden fizyoterapist Sercan Yıllı, “Cok iyi bir şekilde hazırlandık. Bu bizim bu seneki ilk buyuk şampiyonamız. Bundan once Sumeyye Belarus’a gitti. Fakat İndianpolis bizim icin cok buyuk bir yarışma olacak. Cunku cok farklı ulkelerden katılım olacak ve Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat Komitesi ve Paralimpik komitesinin duzenlediği bir yarışma. Bu yuzden orada yer alacağımız icin cok heyecanlıyız” şeklinde konuştu. Sumeyye Boyacı’nın sponsorluğunu ustlenen iş adamı Cem Helvacı da, "Biz bu topraklardan kazandık ve bu toprakların cocuklarına destek vermeliyiz. Sumeyye Boyacı'yla yolumuz 3 ay once kesişti. İnşallah ABD'den madalyalarla donecektir" ifadelerini kullandı. İHA __________________