Milli yuzuculer şampiyonaya Kayseri’de hazırlanıyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli yuzuculer şampiyonaya Kayseri’de hazırlanıyor
-
06-10-2019, 20:17:43Turkiye Yuzme Federasyonu Gencler Acık Su Yuzme Antrenoru Baret Avedikoğlu, genc yuzuculerin kendileri icin onemli olduğunu soyleyerek, "Yuzmede ulke olarak tesis ve antrenor eğitim konusunda cok onemli yerlere geldik" dedi. Turkiye Yuzme Federasyonu Gencler Acık Su Yuzme Antrenoru Baret Avedikoğlu, genc yuzuculerin kendileri icin onemli olduğunu soyleyerek, "Yuzmede ulke olarak tesis ve antrenor eğitim konusunda cok onemli yerlere geldik" dedi. Ağustos ayında duzenlenecek olan Avrupa Gencler Acık Su Yuzme Şampiyonası’na katılacak olan genc milli yuzuculer, Kayseri’de girdikleri kampta şampiyonaya hazırlanıyor. Turkiye Yuzme Federasyonu Gencler Acık Su Yuzme Antrenoru Baret Avedikoğlu yonetiminde Genclik ve Spor İl Mudurluğu Kapalı Yuzme Havuzu’nda hazırlıklarını surduren milli yuzuculer, şampiyonada dereceye girmek icin yoğun caba sarf ediyor. Turkiye Gencler Acık Su Yuzme Milli Takımlar Antrenoru Baret Avedikoğlu, İHA’ya yaptığı acıklamada, calışmalar hakkında bilgiler vererek, "Avrupa gencler aday kadromuz, ağustos ayının başında yapılacak şampiyona icin hazırlıklarına başladı. Belirlediğimiz 19 kişilik bir grup var. Kendileri bu hedef doğrultusunda burada calışmaya başladılar. Kayseri bizim icin iyi bir ortam. Kayseri’de de milli takımlar bunyesinde bulunan 8-9 sporcumuz var. Bizim icin de cok guzel bir ortam var. Kayseri dışında diğer illerden gelen sporcularla burada cok guzel destekler alarak calışmalara başladık. Bize destek olan, yardımcı olan herkese teşekkur ediyoruz. Bu yolda inşallah guzel şeyler başaracağız” diye konuştu. Ağustos ayında yapılacak olan Avrupa Gencler Acık Su Yuzme Şampiyonası'nda hedeflerinin ilk 5’e girmek ve madalyalar kazanmak olduğunu soyleyen Avedikoğlu, “Gencler bizim icin cok onemli. Bunlar, 14-15 yaş, 16-17 yaş, 18-19 yaş gruplarını kapsıyor. Farklı farklı mesafelerde yuzecekler. Gecen yıl Kayseri’den bir sporcumuz Avrupa 4.’su olmuştu. Takım olarak da 9. olmuştuk. Bu başarılar bizim acık su yuzme tarihimizdeki en onemli başarılardır. Bu başarıları bir tık yukarıya taşımak istiyoruz. İlk 5’in icinde olmak ve madalyalar almayı hedefliyoruz. Yuzmede ulke olarak tesis ve antrenor eğitim konusunda cok onemli yerlere geldik. Universiteler de cok buyuk yatırımlar yapıyor. Eğitim konusunda Avrupa ile aramızdaki fark git gide kapanıyor. Federasyonumuzun, genel mudurluğumuzun ve bakanlığımızın destekleriyle bu fark daha da kapanacak” dedi. İHA __________________