Onların hedefi engelleri aşarak dunya şampiyonu olmak
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Onların hedefi engelleri aşarak dunya şampiyonu olmak
-
06-10-2019, 20:17:16Kiminin kolu, kiminin ise bacağı yok ama onlar engel tanımayarak hayata yuzerek tutunuyorlar. Tek amacları ise engellerine rağmen yuzmede dunya şampiyonu olmak Kiminin kolu, kiminin ise bacağı yok ama onlar engel tanımayarak hayata yuzerek tutunuyorlar. Tek amacları ise engellerine rağmen yuzmede dunya şampiyonu olmak. 10 yaşındaki Baran Doruk Şimşek ve 20 yaşındaki Beyzanur Sezgin Turkiye'deki engelli sporculardan sadece ikisi. Doğuştan iki kolu olmayan 10 yaşındaki Baran Doruk, yuzmeyi cok sevdiğini belirterek, “6 yaşında yuzmeye başladım. Anaokulundaki oğretmenim sayesinde yuzmeye başladım. Sonra yarışmalara katılmaya başladım. İlk başladığımda cok heyecanlıydım. Yuzmek cok zor değil. Surekli antrenmanlar yapıyorum. Butun şampiyonlukları kazanmayı hedefliyorum” dedi. Bedensel Engelli Milli Takım Antrenoru Mehmet Bayrak, Baran’ın hırslı bir cocuk olduğunu dile getirerek, “Algısal olarak cok zeki. İnşallah burslu bir okula gidecek. Dersleri iyi olduğu icin ona bircok okul burs vermek istiyor. Sporcularda onemli olan algı ve akıldır. Baran doğuştan engelli. Ailenin tek cocuğu. 6 yaşında anaokulu oğretmeni sayesinde tanıştık. Yuzmeye teşvik ettik. Cok kısa bir surede yuzmeyi oğrendi. Baran’ın 2 yıl icerisinde milli takım formasını giyecektir. İlerleyen zamanlarda onu şampiyon olarak goreceğiz. Sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor” şeklinde konuştu. Doğuştan iki bacağı ve bir kolu yok ama o bir şampiyon Doğuştan bacakları ve bir kolu olmayan Beyzanur Sezgin ise “İlkokul oğretmenim sayesinde yuzmeye başladım. Kahramanmaraş, Aksaray ve Trabzon’da yarıştım. Kurbağalama ve serbest branşlarında Turkiye birinciliğim var. Uluslararası şampiyonaya gitmek istiyorum ama ilk hedefim milli takımlara girmek olacak” diye konuştu. Beyzanur Sezgin’in annesi Hatice Sezgin ise kızının ilkokulda yuzmeye başladığını vurgulayarak, “Kızım ilkokuldan beri yuzmeyi cok seviyordu. Ablasının sayesinde Ali hoca ile tanıştık. Milli takıma girerek dunya şampiyonu olmak istiyor. Engelli cocuklarımızı lutfen evlerde bırakmayalım. Onlar her şeyi yapabilirler. Benim kızım yuzmeyi oğrendi onunla gurur duyuyorum. Tek kolu ile her şeyi başardı” şeklinde konuştu. Giresun Şahinspor Yuzme Kulubu antrenoru Ali Şahin de 8 ay once Beyzanur ile calışmalara başladıklarını kaydederek, “Giresun’da yuzme havuzu kapalı olduğu icin calışmalarımızı Ordu’da yaptık. Yaklaşık 8 ay once Beyza ile calışmalara başladık. Gittiğimiz her yarışmada Beyza derecelerini geliştiriyor. Yuzme artık Beyza’nın hayatına bir anlam kattı. Hedefleri var. O artık bir sporcu. İnşallah onumuzdeki yıllarda milli takımda yuzecek” ifadelerini kullandı. İHA __________________