Doğuştan iki kolu olmayan Avrupa şampiyonu milli paralimpik yuzucu Sumeyye Boyacı, olimpiyat şampiyonu olarak tarihe gecmek istiyor. Milli paralimpik yuzucu Sumeyye Boyacı, gecen yıl İrlanda’nın başkenti Dublin’de duzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya, son olarak da nisan ayında ABD’de duzenlenen 9 ulkeden 160 sporcunun katıldığı Dunya Serisi’nde 50 metre sırtustu kategorisinde 45.28’lik derecesiyle altın madalyaya uzanarak Turk milletinin gonlunu fethetti. Engel tanımayarak başarılarını yukselten Boyacı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanarak olimpiyat şampiyonu olmak istiyor. Milli sporcu Boyacı, bir soyleşiye katılmak uzere geldiği Gaziantep’te AA muhabirine yaptığı acıklamada, 5 yaşında annesinin teşvikiyle yuzme sporuna başladığını soyledi. Bu spora ilk başladığında korku yaşadığını başarılar elde ettikten sonra bu korusunu yendiğini dile getiren Boyacı, gecen ay katıldığı ABD’de duzenlenen Dunya Serisi’nde altın madalya elde ettiğini anımsattı. "Calışmalarımı surduruyorum" Eylul ayında Londra’da duzenlenecek dunya şampiyonasına katılacağını anlatan Boyacı, şoyle konuştu: "Dunyanın en iyileri Londra’da olacak. Oradan en iyi derece ile donmek istiyorum. Gelecek yıl da 2020 Tokyo Olimpiyatları duzenlenecek. Olimpiyatlarda şu ana kadar yuzme branşında Turkiye’den yuzme branşında madalya alınmamış. Ben Turkiye’nin ilk olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. İnşallah bu hedefimi sponsorum Bursa Kebab’ın desteğiyle devam ediyorum. İster 60 yaşında olsun ister 10 yaşında olsun her yaş grubuyla yarışıyorum ben. Daha once olimpiyat ve 17 kez Avrupa Şampiyonluğu elde etmiş rakibimi gectim. Onun Avrupa şampiyonluğunu elinde alan ilk kişi ben oldum. Acık yaş olduğu icin rakiplerim de cok zor. Yoğun şekilde calışmalarımı surduruyorum." "Hicbir şey engel değil" "Gercek engel ve engelliler bizim karşımıza cıkarılan zorluklar." diyen Boyacı, sozlerini şoyle surdurdu: "Bu yolda cok fazla zorluklar var. Baştan bunu goze almanız gerek. Ama sonrasında İstiklal Marşı’mızı okutup, bayrağımızı gondere cektirdiğimiz zaman o mutluluk hicbir şeyle tarif edilemeyecek bir duygu. Bu da butun zorluklara değer. Kalpten istediğiniz zaman hicbir şey engel değil. Benim vereceğim en buyuk mesaj budur." Milli paralimpik yuzucu Sumeyye Boyacı ABD’de duzenlenen Dunya Serisi’nde altın madalya kazandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini anımsatarak, "Telefonu actım Cumhurbaşkanımız cıktı ve şaşırdım. Her zaman destekcim olacaklarını soyleyerek tebriklerini iletti." değerlendirmesinde bulundu. Gazeteler __________________