Milli yuzucuden Bulgaristan’da buyuk başarı
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli yuzucuden Bulgaristan’da buyuk başarı
-
06-10-2019, 20:15:14Şehitkamilli Milli Yuzucu Kaan Kara, Uluslararası Black Sea Cup 2019 yarışından Turkiye’ye altın madalya sevinciyle dondu. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yuzme Havuzunda gercekleştirdiği yuksek tempolu calışmaların ardından 7-9 Haziran 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Varna kentinde duzenlenen Black Sea Cup 2019 yarışlarında, Turkiye’yi temsil eden Milli Yuzucu Kaan Kara, zorlu kurbağalama disiplininde ust duzey bir performans sergileyerek uluslar arası yarışta ust uste odul kursusu heyecanı yaşadı. 200 metre kurbağalama branşında 02.27:73 derecesiyle 14-15 yaş kategorisinde altın madalya sevinci yaşayan Kara, 100 metre kurbağalama yarışında 01.07:05 derecesiyle 14-15 yaş kategorisinde yarışı tum rakiplerinin onunde tamamlayarak ay yıldızlı bayrağı gondere cektiren isim oldu. Yeşil siyahlı Kaan Kara’nın Milli Antrenoru Volkan Ozbilen, Bulgaristan’dan 2 altın, 1 gumuş madalya ile donmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Şehitkamil Belediye Spor Kulubu Yuzme Takımları Baş Antrenoru Volkan Ozbilen, uluslararası yarış sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları soyledi: “Alleben Yuzme Havuzu kulvarlarında mesai yapan tum musabık sporcularımızın olduğu gibi Kaan’ında hedefleri, hayalleri var. Sezonun başında belirlediğimiz hedeflere adım adım ilerlemek motivasyonumuzu arttırıyor. Bulgaristan’dan 2 altın, 1 gumuş madalya ile donuyoruz. Genel klasmanda elde ettiğimiz 4.’luk ise boylesine zorlu bir platformda bizleri fazlasıyla mutlu etti. Başarıya giden yol, zorluklarla doludur. Zaman mefhumu gozetmeksizin, 4 mevsim boyunca antrenmanlarımız devam ediyor. Tatil gunlerinde, bu organizasyonda olduğu gibi bayramlarda dahi yarışlarda, musabakalarda olduğumuz gunler oluyor. Tum bu zorlu surece rağmen sporcularımız, akademik ve sosyal hayatta da oldukca başarılı. Bu durum gururumuzu, heyecanımızı, sevincimizi taclandırıyor. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkur ediyorum. Yeşil-siyahlı sporcuların kulvarlarda başarılarını surdurmesi icin cok calışmaya devam edeceğiz.” İHA __________________