Rusya'nın Kazan kentinde duzenlenen '2019 Avrupa Gencler Yuzme Şampiyonası'nda 2 gumuş ve 3 bronz madalya kazanan milli yuzuculer, Turkiye'ye dondu. Rusya'nın Kazan kentinde duzenlenen '2019 Avrupa Gencler Yuzme Şampiyonası'nda 2 gumuş ve 3 bronz madalya kazanan milli yuzuculer, Turkiye'ye dondu. Tarifeli ucakla başkent Moskova'dan gelen mili kafileyi, İstanbul Havalimanı'nda Turkiye Yuzme Federasyonu (TYF) Başkanı Erkan Yalcın ile sporcuların yakınları karşıladı. Havalimanında basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Başkan Yalcın, şampiyonada emeği gecen sporcular, antrenorler ve ilgili gorevlilere başarılarından dolayı teşekkur etti. Genclere imkan verildiğinde daha iyileri yapabildiğini gosterdiklerini ifade eden Yalcın, "İnşallah bunlar 2024 ve 2028'in ayak sesleridir. Bu gelen genc takım şu ana kadar 80 yarışa girdi. Yaklaşık 53 best timeleri var, 17 tane final ve 17 yarı finalle geri donuyorlar. Tarihimizde ilk olarak beş tane madalya aldık" dedi. Şampiyonada dort tane madalyayı bir salise ile kacırdıkları icin şansız olduklarını da dile getiren Yalcın, "Yerli ve milli olduğunu zaman başarı gelecektir. Buradaki butun ekip yerli ve millidir. Kendi cocuklarımızdır. Bu cocuklarımıza aynı imkanları vermeye devam edeceğiz. İnşallah olimpiyatlarda bizi en guzel şekilde temsil edeceklerdir" ifadelerini kullandı. GENC MİLLİ YUZUCULER ONEMLİ BAŞARI Şampiyonada madalya kazanan milli sporcular da onemli başarılar kazandıklarını dile getirdiler. Milli yuzucu Beril Bocekler, turnuvadan 2 gumuş madalya ile donduğunu, 1500 metre serbestte olimpiyat A barajını gectiğini belirtti. Bunu başaran ilk Turk kadın sporcu olduğuna dikkati ceken Bocekler, takım olarak birbirlerine destek olduklarını ve beraber başardıklarını soyledi. Bocekler, yarış esnasında Turk bayrağı sallayarak destek olan arkadaşlarının kendisini cok etkilediğini ifade ederek, "Bin beş yuzme metre serbestin yarı finalinde en kotu kulvarda yarışıyordum. Sekinci kulvardaydım. Oradaki seride geriden gelerek ikinci oldum. Genelde de ikinci oldum. Bu derecemle olimpiyat A barajını gectim. Şu an olimpiyat barajı icin sekiz yuze bir saniyem kaldı. İlk once onu gecmeyi hedefliyorum" şeklinde konuştu. "FİNAL BİLE GOREMEZKEN BU SENE SURPRİZ MADALYALAR ALDIK" Demirkan Demir,100 metre kurbağalamada ucuncu olduğunu, bu sene ikinci kez Avrupa Gencler Yuzme Şampiyonası'na katıldığını belirtti. Milli takımın her sene kendisini geliştirdiğini dile getiren Demir, "Daha oncelerde final bile goremezken bu sene surpriz madalyalar aldık. Bu cok guzel bir duygu" dedi. Aleyna Ozkan da ilk senelerde takım olarak cok zorlanırken şimdi finallerde başarı icin calıştıklarını soyledi. Ozkan, bu turnuvada ilklere imza atıldığını, madalyalar kazandıklarını kaydederek, "Bu sene de cok buyuk başarılarla donduk. Bircok madalya aldık. Herkes en iyi derecelerini yaptı" değerlendirmesinde bulundu. DHA