Bilecik'in Bozuyuk ilcesinden oğlunun oğrenimi icin Pazaryeri ilcesine gelen Kezban Guvercin, yaptığı girişimcilik ile butun kadınlara ornek oluyor. Guvercin, elinde bulunan 17 bin liraya 15 tane keci satın aldı. Şu anda 12 keciden gunde 18 litre sut alan Guvercin, amacının bir keci ciftliği olduğunu soyluyor. Ayda yaklaşık 5 bin lira gibi bir para kazanan Kezban Guvercin, aile ekonomisine de ciddi bir katkıda bulunuyor.
“İnsanlardan sıkılmıştım, boyle bir iş duşunduğum icin başladım”
Kecilere yaklaşık 8 aydır baktığını soyleyen Kezban Guvercin, “Hayvancılık işini 2 yıldır duşunuyordum. Daha once kuaforluk falan yaptım ama artık insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. Doğrusu boyle bir şeyi duşunuyordum. Nasip boyle oldu. Geldim 7-8 ay oldu başlayalı şimdi de guzel gidiyor elhamdulillah” dedi.
“İşimi severek yapıyorum”
İşini severek yaptığını belirten Guvercin, konuşmasına şoyle devam etti:
“Adana'dan aldım hayvanları. Biraz birikmiş param vardı. Biraz da ustune ekledim 17 bin lira gibi başladım. Şu anda da durum guzel gidiyor. İnşallah daha da guzel gidecek. Daha da buyutmeyi duşunuyorum. Gunde şu an 18 litre sut alıyorum. 12 tane sağılır kecim var. Sutun litresini 8 liradan satıyorum. Peynirin kilosunu da 35 liradan veriyorum. Aslen Bozuyukluyum ve benim pazarım da orası acıkcası. Sut olarak daha cok satış yapıyorum Bozuyuk'te ama peynir olarak Bilecik, Eskişehir, Kutahya bolgelerinde tanıdıklarım var. Onların vasıtasıyla da guzel gidiyor şu anda. Hatta siparişlere yetişemiyorum bile diyebilirim.”
“Hanımlar eve temizlik supurgeyi bırakıp, boyle işlere atılsınlar”
2 yılda 50 hayvana ulaşmayı planladığını belirten girişimci Kezban Guversin, “Sonra daha da buyuyecek inşallah. Tabi burada kalmaz o zaman. Takdir ediyorlar. Daha cok takdir alıyorum. Destekleyenler oluyor. Ozellikle de hanımlardan destek alıyorum. Hanımlara da tavsiye ediyorum eve temizlik supurge yapmayı bırakıp boyle işlere atılsınlar. Uretmek cok guzel bir şey ben bunun keyfini alıyorum. Uretmek zor, her şeyin bir zorluğu ar kolay bir iş yok ama cok keyifli” diye konuştu.
Burak Tekin - Aydın Sarıoğlu - Sedat Ceylan
Evinin bahcesinde 17 bin lirayla başladığı işte şimdi siparişlere yetişemiyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evinin bahcesinde 17 bin lirayla başladığı işte şimdi siparişlere yetişemiyor