Merhaba arkadaşlar bu konuda sizlerle bir rottweiler yetiştirmiş biri olarak kendi bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Oncelikle şunu soylemek istiyorum ki kopek alıcaksanız bazı şeylere dikkat etmelisiniz.Cunku yapacağınız tek bir yanlış kopeğe de size de eziyet olabilir.Kopek evde mi yaşayacak,bahcede mi?Kopekten beklentileriniz neler?Hangi cins kopek alacaksınız?Bu tur soruları yanıtlayabilmek icin bir uzmanla konuşmanız gerekir.

Kopeğin eğitime başlayabilmesi icin en az 6 aylık olması gerekir.Daha sonra OTUR,KALK,YAT,SUS,GEL,GİT,KOŞ gibi temel eğitimlere gecilir.

TUVALET EĞİTİMİ NASIL VERİLİR?
Tuvalet eğitimi eğitimlerin en zorlarından biridir.Bunun nedeni her kopeğe her metot olmayabilir.Ayrıca tuvalet eğitimi vermek icin surekli kopekle beraber calışmalısınız.Unutmayın bu eğitimi verirken kopeği ne kadar cok izlerseniz o kadar iyi bir eğitim verirsiniz.

Kopeğe bu eğitimi vermek icin şunu deneyebilirsiniz.Tuvaleti geldiğinde yapacağından kesin eminseniz onu tuvaletin onune goturup oturtabilirsiniz.Bunu tekrarladıkca kopek her tuvaleti geldiğinde oraya oturucak ve size haber vericektir.Bir bahceniz olması buyuk bir avantajdır.Kopeğe kesinlikle tuvaletini gazete kağıdı uzerine yapmasını soylemeyin,bu şekilde alıştırmayın.Aksi takdirde dışardaki yuruyuşlerde kopek tuvaletini yapmayı istemeyecek,ve saatlerce dolaşsanız bile ancak evde tuvaletini yapıcaktır.Bu da onun bağırsak ve mesane sıkıntıları cekmesine yol acabilir.Bu yuzden eğer bahceli bir eviniz varsa mutlaka orda tuvaletini yaptırın.Bir teras da uygun olur.Yavru kopekler sık sık tuvalete cıkma ihtiyacı duyar unutmayın.
KURAL
Her yemek sonrası,uyandıktan hemen sonra,oyundan sonra ve her şuphelendiğimizde mutlaka tuvalete cıkarın onu.Gece kopeğin yavru kafesinde kalması uygun olur.Cunku tuvaletini asla oraya yapmıyacak ve sizi uyaracaktır(Tabii uyarı eğitimi bittiyse).Gece bir kez kontrol etmenizde fayda var.Dışarı cıkmaya uşenmeyin bu şekilde 1-3 hafta icerisinde tuvalet eğitimini bitirirsiniz.İhtiyac molasını oyuna cevirmeyin ve kopek dışarda kakasını yapınca ona odul veya sevgi verin ve eve geri donun.

Obur temel itaat ilkelerini diğer konuda anlatıcağım.