Kangallar.. Onlar bizim milli değerlerimiz. Yer yuzunde aslana kafa tutabilen tek hayvan, Namibya'da citalardan korunmak icin ideal bir hayvan, Hindistan'da kopek dovuşleri icin ideal bir hayvan, kurt boğan gibi bircok yuceltici unvanları vardır. Mesela uc kangal kopeği bir aslanı rahatlıkla yenebilir. Bu haksızlık diyorsunuz değil mi? Ama bir bufaloyu nereden baksan en az 5 aslan iş birliği icinde olup olduruyor. Teke tek mi? Kesinlikle bir aslan bir bufaloyu indiremez. Doğanın kanunu bu. Aynı şekilde uc kangal kopeği bir ayıyı da rahatlıkla yenebilir. Tek bir kangal, bir kurdu paramparca edebilir.

Kangallar.. Boylesine vahşi trajlı hayvanlar ayrı zamanda kadın ve cocuklara karşı gayet nazikler. Onlarla oyun oynayabilirler.
Kangallar.. Cok da zekilerdir. Sahibine yaklaşan herhangi bir insanın şupheli olduğunu rahatlıkla sezip reaksiyon verebiliyorlar.
Kangallar.. Azarlandıklarında, boynunu yere indirip kendilerini affettirmeleri icin mahsun mahsun sahibinin gozlerinin iclerine bakarlar.
Kangallar.. Yaradılışlarında her kopekten daha ustun zeka kabiliyetiyle doğan bu kopekler genelde eğitim almayı sevmezler. Onlar gorevini kendileri idrak edip, eğitim almış bir kopekten kat kat iyi yaparlar.

Peki boylesine iyi kopekler neden kotu amaclar icin kullanılıyor? Bir kopek guclu olabilir. Gunumuzde video sitelerinde kangallarla ilgili bircok ornekler var. Uc kangal kopeğine bir kurt vermişler ve boğduruyorlar. Bir ayıyı boğduruyorlar. Mağdur olan hayvanların cektiği acılar bu insanların hic mi yureğini sızlatmıyor anlamış değilim. Yabancı devletler bizim milli değerimize bizden cok daha once onem vermişler. Kendileri bu guzel milli değerimizi koruyup, askeri, koruma, gosteri gibi bircok alanda değerlendirirken bizim bazı kangal yetiştiricilerimiz bu kopeklerin uzerinden dovuş yoluyla haksız kazanc elde etmekteler. Az once bir başka arkadaşımız bir ineğin canlı canlı kıyma makinasına atılarak işkence cektirildiği video yu paylaşıma sundu ve orada kendimce vermiş olduğum cevaptan oturu cok pişmanlık duydum. Cunku bunun sadece dış ulkelerde değil, aynısı olmasada benzerinin bizim ulkemizde de yapıldığını biliyordum. Evet belki guclunun gucsuzu ezdiği bir dunyadayız ama... Yazık bu canlara..

[IMG]http://img103.**************/img103/6803/15qf2.jpg[/IMG]

Sitede dolasırken buldum arkadaslar birazda kendim bisiler kattım

ALINTIDIR