Muhteşem Trilece Tarifi İcin Malzemeler
Keki icin:

5 yumurta
1 ,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
2 paket kabartma tozu
Sut karışımı icin:

3 ,5 su bardağı sut
3 yemek kaşığı şeker
200 ml krema
Uzeri icin:

Karamel sos (Arzuya gore başka bir sos da kullanılabilir)
Muhteşem Trilece Tarifi Yapılışı
Merhabalar 💝

Bugunku tarifimiz harika bir tatlı olan trilece tarifimiz 🍽 Tabi ki aslı gibi uc sutle yapılmıyor ancak aslını yemiş biri olarak soyleyebilirim ki tadı neredeyse aynısı ve olculer tamdır ozellikle dikkatınizi cekerim 😊 👌🏻Veee başlıyoruzz 🙌🏻

Oncelikle yumurta ve şekeri iyice cırpıyoruz.
Yumurta kokmaması icin boza kıvamına gelene kadar cırpmanız gerekir.
Daha sonra diğer malzemelerimizi de uzerine ekleyerek, cırpmaya devam ediyoruz.
Cırpma işlemimizi tamamladıktan sonra borcamımıza kekimizin hamurunu dokuyoruz.
Fırınımızı ilk once 180 derecede 10 dk. daha sonra da dereceyi 150 dereceye duşurerek yarım saat pişiriyoruz.
Bu sırada sutumuzun karışımını yapıyoruz.
Krema, sut ve şekeri bir kaba alarak şeker eriyene kadar ve yuzeyde kopukler cıkana kadar cırpmaya devam ediyoruz.
Hazır olan kekimizi fırından cıkarıp bir kurdan yardımıyla uzerine delikler acıyoruz ve sutlu karışımımızı eşit dağılacak şekilde kekimize yediriyoruz.
İsterseniz uzeri icin tabi ki kendiniz yağ eritip, şeker ve krema ekleyerek bir karamel sos yaratabilirsiniz.
Ancak hazır olanları da marketlerden bulmanız mumkun.
Nitekim ben de hazır olanlardan kullandım ve tadından memnun kaldım👍🏻 Ayrıca isteyen takipcilerimiz frambuaz sos veya cikolata sos da koyup deneyebilir, onlar da en az karamel sos kadar yakışıyor 😋 Uzerinize yine arzuya gore file fındık, hindistan cevizi veya fıstık ekleyebilirsiniz.
Yapılışı cok kolay ve inanın cok guzel bir sutlu tatlı şimdiden afiyet olsun diyorum 😊