Malzemeler
1 litre tam yağlı sut
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinc
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası

Yapılışı
Merhaba oncelikle herkese kolay gelsin.
İlk once 2 su bardağı suyu tencereye koyup kaynatalım, kaynattıktan sonra 1 su bardağı pirinci tencereye ekleyelim. Pirincler uzayana kadar pişirelim ama pilav gibi olmayacak pirinclerimiz uzayıp yumuşadıktan sonra altını kapatalım. Başka bir tencerede 1 litre tam yağlı sutumuzu kaynatalım. Kaynadıktan sonra pirincleri ekleyip karıştıralım. Karıştırmayı bırakmayalım. Dibine pirinclerin yapışmaması icin daha sonra 1 su bardağı şekeri ekleyelim ben vanilini de bu esnada ekliyorum. Ama isteyen pişme işlemi bittikten sonra da ekleyebilir. 4 yemek kaşığı buğday nişastasını az bir su ile acıp ekleyelim. Sutlacımız istediğimiz kıvamı alınca ocağı kapatabiliriz. (ben cok koyu kıvam sevmediğim icin bu olcu iyi geliyor ama isteyen daha koyu kıvam icin nişasta ya da pirinc miktarını arttırabilir. ) Tereyağını da ekleyelim. 6 tane porsiyonluk guvec kalıplarına sutlaclarımıZı koyalım daha sonra bir fırın tepsisine guveclerimizi yerleştirip fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurup 175 derecelik fırında ustleri kızarana kadar pişirin. Yapalım fakat cok fazla bekletmeyin. Cunku sutlacların suyu cekilir pilav gibi olur. İsteğe gore uzerine oğutulmuş ceviz veya fındık ile servis yapılır. Afiyet olsun.