Nefis Fıstıkpare Tarifi İcin Malzemeler

125 gr tereyeğı Yarım cay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ Yarım cay bardağı irmik 1 adet yumurta 1 cay bardağı toz fıstık ( kucuk cay bardağı kullandım ) 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 dolu yemek kaşığı hindistancevizi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2, 5 su bardağı un ( un olcusu değişebileceği icin kontrollu eklemek gerekiyor) Şerbeti İcin;
3 su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su Birkac damla limon suyu

Kac Kişilik: 10-12
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk Nefis Fıstıkpare Tarifi Yapılışı

Bugun sizlerle bir suredir denemek istediğim ve sonunda yapabildiğim yumuşacık ağızda dağılan cok lezzetli ve gayet pratik bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Biz cok beğendik inşallah deneyenlerde beğenir.
Gelelim tarife, oncelikle şerbet icin şeker ve suyu tencereye koyarak ocağa alıyoruz. Şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynamaya başlayınca uzerine birkac damla limon suyu ekleyip 10 dakika kaynatarak ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz. Hamuru icin un haric butun malzemeleri yoğurma kabına alarak elimizle krema haline gelene kadar karıştırıyoruz ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Ben tarifte kullandığım un olcusunu belirttim ama un miktarı değişebilir kontrollu şekilde eklemek gerekiyor. Hamur yumuşak kurabiye hamuru kıvamında hafif dağılan bir hamur oluyor ama gayet kolay şekil verilebiliyor. Hamurumuz toparlanıp hazır olunca elimizle şekillendirerek hafifce yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz, isterseniz tepside yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Tepsiye dizdiğimiz tatlımızı 170-180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişme suresi gayet kısa cabuk pişiyor bu yuzden kontrollu pişirmekte fayda var. Pişen tatlıları fırından alarak şerbetini daha iyi cekmesi icin kucuk bir tepsiye diziyoruz ve uzerine ılınan şerbeti bir kepce ile dokuyoruz ve şerbetini cekmesi icin bir kenara alıyoruz. Ben her zaman tatlıların şerbetini daha iyi cekmesi icin fırın ılındıktan sonra fırına bırakıyorum ama fırının cok sıcak olmaması gerekiyor yada tepsinin uzerini kapatıyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun