Arkadaşlar coğunuz belki bilmiyordur ama papağanlar kalp krizi gecirip olme risk'i varmış ve bu bakımla da ilgili cunku ne kadar papağanınıza iyi bakarsanız ne kadar ilgilenirseniz o kadar hasta olma şansı azalırmış. Mesala papağanınızla ilgilenmezseniz ve minareli yuksek yem vermezseniz papağanınız ilerde tuy dokme (kendine zarar verme), aşırı derece de korkma vb gorulebiliyor.
Ve benim arkadaşımın papağanın psikolojisi bozulduğu ve tuylerini yolduğu icin oldu. Yani kısacası papağanınız hic birşey yokken olduyse buyuk ihtimal kalp krizi gecirip olmuş olabilir. Ve bir zaman sonra aldığımız kuşumuz, kopeğimiz, balığımız ne olursa olsun belli bir zaman dan sonra onlar bizim can dostumuz gibi oluyor ve ilerde olduklerin de cok uzuluyoruz ve onları ozluyoruz. Bazılarımız o kadar alışıyor ki o can dostumuz olduğunde kabullenemiyor bazen unutuyor yuvasına bakıyoruz am ne yazık ki goremiyoruz ve icimizde ki sızı tekrar ortaya cıkıyor, cunku ben de bir muhabbet kuşu besledim ve hic unutamıyorum 6 yıl bizimle yaşadı ve oldu sonra cok uzuldum ve tek yapabileceğim uzulmekti. Yani kısacası o can dostlarımıza cok iyi bakmalıyız. Ve ben papağanların kalp krizi gecirdiğini yeni ogrendim ve bu bilgimi sizinle paylaşmak istedim. Hepinize İyi Gunler...