[IMG]http://img208.**************/img208/5176/sokakhayvanidostu.jpg[/IMG]

___ * Yakın cevremizde, bizimle birlikte yaşamaya calışan “ac hayvanlara”, artık ekmek ve yemeklerinizi verebilirsiniz (lutfen cope atmayın, her gun veremiyorsanız, buzdolabında bir poşette biriktirebilirsiniz) yiyecekleri bırakacağınız yer, onları daha once gorduğunuz belirli bir yer olmalı, ozellikle gece koyarsanız, sabah “silip supurulmuş” olduğunu goreceksiniz...

___* Eğer bir hayvan almak istiyorsanız, ya da sonuna kadar bakabileceğine inandığınız birisine armağan etmek istiyorsanız; hayvan barınaklarına uğrayıp; size cok ihtiyacı olan, guzel bir evlat edinebilirsiniz...Hayvanları gercekten seviyorsanız; orada her yaştan, her cinsten, her karakterden olanını bulmanız mumkun...Yaşadığınız yerde barınak yoksa; sokaklarda bir suru yavru kedi ve kopek var.

___* Eğer maddi yardım yapmak isterseniz; yakınınızda bulunan BİR HAYVAN BARINAĞINA giderek,telefonla arayarak (eksiklerini sorarak) yardımcı olabilirsiniz. COK İHTİYAC VAR..Kucuk bir yardım bile, cok işe yarayacaktır...( tıbbi malzeme, ilac, makarna, ekmek, sut, gazete kağıdı...)Sokak hayvanları ile ilgili , hayvan dernekleri ve barınaklarıyla ilgili web sitelerinden bilgi alabilirsiniz...

___* Kendinize (arkadaşınıza, eşinize,cocuğunuza...) bir armağan alacaksanız; gelirinin tumu “Ankara Golbaşı Meliha Yılmaz Vakfı Hayvan Barınağı’na ” bağışlanacak olan “ BEN PAKO” isimli kitabı alın....“Ben Pako” yu mutlaka okuyun..

___ * İŞİNİZ EĞİTİM VE OĞRETİM İSE; sizi dinleyenler ozellikle anaokulu ve ilkokul oğrencileri ise; her fırsatta, “hayvan ve doğa sevgisi - cevre bilinci” aşılayın, sizi yurekten dinleyeceklerdir.. Ozellikle koy cocuklarına; kopeklerin kulak ve kuyruklarının kesilmesinin , hayvanları yaralamanın, eziyet etmenin, cevreyi kirletmenin yanlış olduğunu oğretin. Oğrencilerinizin vicdansız, bilgisiz, sorumsuz, bencil buyumelerine izin vermeyin..

___* İŞİNİZ HAYVANLARI TEDAVİ ETMEKSE; ( haklarını hicbir zaman odeyemeyeceğimiz veteriner hekimler gibi ) “ yaralı sokak hayvanlarını” sizlere taşıyan ve onları ‘bir araya getirdikleri paralarla’ tedavi ettirmeye calışan “iyi insanlara” yardımcı olun!

___* Yaşadığınız yer kucuk bir belde, bir site veya koy olabilir; “cevrenizdeki kedi ve kopekleri aşılamak ve kısırlaştırmak icin” calışabilir, bir dernek bunyesinde, ya da hayvan dostlarıyla birlikte, ikamet eden kimselerden ( sorumlu ve vicdanlı olanlardan! ) maddi yardım alabilir; kedi ve kopeklerin operasyon ve aşı masraflarını karşılayabilirsiniz. (bu konu ile ilgili; derneklerden- barınaklardan, sokak hayvanları ile ilgili web sitelerinden, bilgi alabilirsiniz; sadece bir sokak kopeği, 7-12aylık olduğunda; bir defada; 6-14 adet yavru dunyaya getiriyor)

___* Hayvanları koruma, doğa ve cevre derneklerine uye olabilir, gonullu calışabilir, cevrenizde yoksa; yenilerinin kurulmasına onculuk edebilirsiniz..

___* Herhangi bir yerde, ac bir hayvan gorduğunuzde, lutfen onu bir defalık olsa da doyurun YA DA hasta bir hayvanın, bir defalık tedavisini ustlenin....

___ * Calışanlarınıza veya muşterilerinize YEMEK SAĞLAYAN BİR KURUM ya da bir firmanın yoneticilerindenseniz; “ARTIK YEMEKLERİ” bağlantı kurarak, hayvan barınaklarına verebilirsiniz, ya da bu iş icin; on ayak olabilirsiniz...

___* Evinizde kullanmadığınız; antibiyotik, vitamin, merhem vb. ilacları, sokak hayvanları icin kurulan barınaklara verebilirsiniz.

Not: Bir gazete haberinden alıntıdır.Konuma duyarlılık gosteren tum kardeşlerime teşekkur ederim....