Rusya Grand Prix'si oncesinde pole pozisyonunu elde eden Charles Leclerc, bu pistte startın buyuk onem taşıyacağını soyledi. Ferrari surucusu Leclerc, Sochi pistindeki sıralama turlarında ilk sırayı alarak art arda dorduncu pole pozisyonunu elde etmeyi başardı. Sıralama turlarından sonra konuşan Leclerc, “Arac harika hissettirdi. Yeniden pole pozisyonunu almak harika hissettiriyor ancak burası pole pozisyonundan başlamak icin en iyi pist mi bilemiyorum. Starttan sonra cok uzun bir duzluk var, bu yuzden start her zamanki gibi onemli olacak. Ancak burada muhtemelen cok daha onemli.” dedi. Michael Schumacher’den sonra art arda 4 pole pozisyonu alan ilk Ferrari surucusu olduğu hatırlatılan Leclerc bu konuda, “Bu cok, cok ozel hissettiriyor ancak şu anda bu istatistikler hakkında duşunmek istemiyorum. Sadece işime odaklanmak istiyorum, yarın yapılacak cok iş var.” “İyi bir başlangıc yapmış olduk. Tum hafta sonu boyunca rekabetciydik ve yarış simulasyonu da olumlu gozukuyor, bu yuzden butun bunlar yarın icin iyi gozukuyor.” dedi. Sıralama turlarında ucuncu sırayı elde eden Sebastian Vettel ise, “Tamamen mutlu değilim. Aractan maksimumu cıkaramadım. İlk seansta turum sekteye uğradı, ancak ucuncu seansta iyiydi.” “İlk viraja kadar uzun bir yol var ve farklı bir lastik stratejimiz var. Bu yuzden galip yarın belli olacak. Hızımız var, bunu surdurmemiz lazım.” “Startta hava koridorundan yararlanmak icin oncelikle iyi bir start almalısınız. Arkada olanlar icin potansiyel bir avantaj var, ancak eğer arkadaysanız sanırım hep bunu soylersiniz. Yarın neler olacağını goreceğiz.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: “Start burada cok daha onemli olacak”