Turkish Puccetti Racing ile Magny-Cours'taki 1. Superbike yarışında tarih yazan Toprak Razgatlıoğlu, bugunku zafer ile sezon sonunda Kawasaki ile yollarını en iyi şekilde ayırmış olacağını soyledi. Razgatlıoğlu'nun gelecek sene Kawasaki'de kalması bekleniyordu ancak Japonya'daki dayanıklılık yarışına goturulen genc surucunun yarıştırılmaması tum planları değiştirdi. Henuz resmi acıklama yapılmasa da Razgatlıoğlu'nun gelecek sene Yamaha fabrika takımında Alex Lowes'un yerine gecmesi kesin goruluyor. Bu sene bircok kez podyuma cıkan 22 yaşındaki surucu, Magny-Cours'taki ilk yarışı 16. sıradan başlamasına rağmen kazandı ve bu seride kazanan ilk Turk surucu oldu. Razgatlıoğlu ayrıca, ilk yarışını bu kadar geriden yukselerek kazanan ilk surucu oldu. Toprak ayrıca bu zaferle şampiyonada 4. sıraya yukseldi ve 3. sıradaki Alex Lowes'un sadece 11 puan gerisinde bulunuyor. Bugunku yarışın ardından konuşan genc surucumuz, "Yağmurda hızlı değilim, bu yuzden o şartlarda daha fazla tur atmam lazım. Sıralamalarda ancak 16. olabildim. Yine de mutluydum cunku oğleden sonra zeminin kuru olacağını biliyordum. Kendime podyuma cıkabileceğimi soyledim." "Bu sabah bana, kuru zeminde ilk 3'te olabileceğimiz soylendi ancak sıralamalarda 16. olmamız pek iyi değildi." "Yarışta bir ara Chaz ile temas yaşadık. O, gec fren yaptığı icin kaydı ve motosikletinin kontrolunu kaybetti. Orada devam etmeyi başardım. Son iki yarış hafta sonunda kazanabileceğimi fark ettim, bu yuzden cok zorladım. Son turda Jonathan ilk sektorde cok hızlıydı ancak sonunda her şeyimi verdim ve ilk galibiyetimi almayı başardım." dedi. Razgatlıoğlu, ilk yarış zaferini alsa da şimdiden daha fazlasını istediğini soyledi. Razgatlıoğlu, "Mutluyum cunku cocukluk hayalimi gercekleştirdim. Bunu başarmamın ardından yarın tekrarlamaya calışacağım. Kuru zeminde olursa, yine kazanmaya calışacağız ancak ilk sektorde gelişmem gerekiyor." "Takımın cok mutluydu ve neredeyse herkes sevincten ağlıyordu cunku Superbike kolay bir seri değil. İlk zaferimi Puccetti ile kazanmak hoş oldu." "2014'te damalı bayrak sallandığında hissettiğim gibi hissettim. Tam olarak burada Avrupa Superstock 600 şampiyonu olmuştum. Bu, Kawasaki'den en iyi şekilde ayrılmamızı sağlayacak." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Razgatlıoğlu: "Kawasaki'den en iyi şekilde ayrılacağım"